Najveći broj ljudi na svetu (oko 80%) ima oči smeđe boje, a slavni stilisti otkrivaju koje boje najbolje pristaju tim osobama. U galeriji u okviru teksta možete pogledati i neke od predloga stajlinga u ovim bojama.

1. Zelena

Zelena "oživljava" smeđe oči i glavna je boja koju sve devojke sa ovom bojom očiju treba da uvrste u svoj garderober.

"Da biste stvorili kontrast koji čini da vaše smeđe oči dolaze do izražaja, treba da nosite odeću u bilo kom zelenom tonu, od nijanse limete, pa sve do smaragdne", kaže Džamila Kjari, stručnjak za modu.

Zelena boja u modi haljina 0751483883-min.jpg
Profimedia 

2. Plava

Plava, još jedna hladna boja poput zelene, učiniće da se smeđe oči istaknu i privuku ljude. Plava se, pored toga, odlično uklapa i sa mnogim drugim bojama.

"Čitav raspon nijansi, od bebi plave, preko tirkizne, do kobaltne, učiniće da istaknete svoje smeđe oči", kaže stilistkinja Elizabet Kosič.

"Ako želite da izrazite moć, izaberite jače nijanse plave boje poput tirkizne ili mornarske", dodaje ona i savetuje da, ukoliko ipak želite da delujete opuštenije, birate nijanse poput nebesko plave.

3. Braon

Smeđe oči imaju dubinu i često su pomešane sa raznim nijansama koje se ne vide uvek na prvi pogled. One često imaju "mrlje" drugih boja kao što su zlatno-žuta, crvena ili čak crna.

moda kombinacija 4.jpg
Instagram / kateehutchins 

Nošenje različitih nijansi braon odeće će pomoći da istaknete ove boje u vašim očima.

"To je topla boja koja stavlja akcenat na oči tako što u njima ističe mrlje ćilibara, za sveukupan utisak i zdrav sjaj", navodi Džamila Kjari.

Profimedia Moda - boje koje najbolje pristaju ženama sa smeđim očima

4. Crvena

Crvena boja se takođe odlično slaže sa smeđim očima.

Boje koje se najbolje slažu uz smeđe oči
LepaiSrecna 

"Smelo uparivanje stvara duboku, tamnu paletu boja koja prenosi dramu i misteriju. Ako vam je cilj da budete hrabri, ali pristupačni, nosite veselu narandžasto-crvenu da biste prikazali toplinu. Nasuprot tome, hladne plavo-crvene nijanse predstavljaće vas kao nepokolebljive i rezervisane", istakla je Elizabet Kosič.

5. Pastelne boje

Pastelne i braon nijanse su odlična kombinacija i savršena za proleće, kažu stručnjaci.

"Nežne pastelne nijanse ističu čokoladne oči, dodavanjem prave količine boje, bez nadjačavanja braon boje", objašnjava Kosič.

Ona navodi da bi trebalo da nosite nijanse breskve i kajsije ako vaša koža ima toplije žute podtonove, a nijanse lavande, nežno ružičaste i svetlije plave nijanse ukoliko vaša koža ima hladnije plave podtonove. Dobar izbor je i pastelna nijansa zelene, zaključuje stilistkinja.

Tekst: Lepa&Srećna