Ime Kristijan Dior sinonim je za luksuz i visoku modu jer su njegove kreacije oduvek predstavljale definiciju klasične ženske elegancije. Jedan od najznačajnijih kreatora XX veka smatrao je da je odeća prava umetnost, a stvorio je jedan od najuspešnijih brendova koji se i danas, skoro šest decenija posle njegove smrti, nalazi na vrhu svetske modne scene. Ove kombinacije "kralj mode" je smatrao neprihvatljivim.

Večernja haljina sa ogrtačem

Glavni zadatak večernje haljine je da naglasi ženstvenost i eleganciju. Ali ako nosite haljinu u kombinaciji sa ogrtačem izgledaće da na sebi imate previše slojeva. Modni dizajner je ovu kombinaciju nije odobravao i savetovao je da je bolje uz večernju haljinu poneti rukavice.

Čipka sa tvidom

Dva različita materijala koji se ne kombinuju uvek uspešno jedan sa drugim. Čipka naglašava romantiku i lakoću, dok je tvid strog i poslovan. Dior je verovao da je ova kombinacija potpuno neskladna.

Кoktel haljina sa neodgovarajućim cipelama

Кoktel haljina je odeća za posebnu priliku. Odraz ženstvenosti i elegancije. Ali ako odlučite da uz nju nosite cipele koje nisu elegantne napravićete poptuni promašaj. Uz koktel haljinu birajte salonke.

Mantil i slamnati šešir

Ako simbol leta nosite sa mantilom rizikujete da izgledate smešno. Dior je uz mantile savetovao beretku ili šešir od filca.

Harmonija i elegancija jesu postulati mode koje je postavio veliki Kristijan Dior, ali ne treba se plaštiti ni eksperimentisanja.

Tekst: Lepa&Srećna