Odgovarajuća garderoba može da učini da izgledamo mlađe i modernije, ali isto tako postoje odevni komadi koji mogu da "dodaju i deset godina", tvrde stilisti. Iako o ukusima ne treba raspravljati, eskperti tvrde da su ove stvari pogršene za sve.

Ogromne šare

Dezeni na garderobi mogu da budu raznovrsni, od cveća do životinja. Sve ovo neizbežno privlači pažnju, ali koliko su takve stvari moderne i da li dodaju godine? Mnoge žene ne razmišljaju o tome da neke šare mogu vizuelno da pokvare figuru, vizuleno dodaju na težini i iskrive proporcije.

Prilikom izbora haljina ili bluza sa bujnim cvećem ili velikim krugovima, harmonija  je narušena, a sva pažnja je usmerena na odeću. Velike šare se posebno ne preporučuju ženama koje su sitne i niske, a čini da izgledaju vizuleno starije. Dame koje žele da izgledaju vitku ne treba da nose velike šare. Ne možete da odolite cvetnim i apstraktnim printovima? Birajte odeću sa elementima srednje ili male veličine, a takođe zapamtite da većini žena pristaju dinamični i ritmični detalji.

Poslovna haljina

Nesumnjivo izgleda dobro, ali na njima sve mora da bude savršeno: tkanina, šavovi, kroj, boja. Ali postoji problem - takve haljine ne odgovaraju svima.

Za mlade žene je bolje da izbegavaju ovaj model i savetuje se da ga zamene ležernijim haljinama.

Velike torbe

Iako ih mnoge žene biraju jer su praktične, stilisti savetuju da ipak dobro razmislimo šta je ono što nam je neophodno da ponesemo sa sobom kada izlazimo iz kuće i ipak se opredelimo za malu, klač torbicu.

Tri odevna predmeta koja čine da izgledate starije
Shutterstock  

Kako izgledamo dosta doprinosi garderoba koju nosimo. Svaka žena teži tome da izgleda sveže, mlado i privlačno, a to je moguće postići pravilim izborom garderobe. Nemojte se stideti svojih godina, ali nema potrebe da izborom odeće činite da izgledate starije.

 Tekst: Lepa&Srećna