Topli tonovi vladaju ove sezone kada je u pitanju šminka, a stručnjaci otkrivaju kako da date svežinu licu i ublažite vidljivost bora, ukoliko ste u zrelijem dobu.

Svetle nijanse deluju prirodno i osvežavaju kožu, a savet je da birate one koji imaju topli podton, što sličniji prirodnoj boji kože i kose.

sminka za starije zene
Instagram / michellespielermua 

"Mejkap trendovi se zaista brzo menjaju, a s ulaskom u novo godišnje doba u fokus ulaze jarke boje na očima, obrazima i usnama. Što se tiče podloge na licu, i dalje se držimo minimalizma i prirodne podloge. Naglašene obrve i dalje uokviruju pogled", kaže za "24sata.hr" šminkerka Anamarija Grkavac.

Jedan od trikova za mladolik izgled jeste i uparivanje nijanse rumenila sa nijansom karmina.

Saveti za šminkanje za dame preko 50
Youtube/Printscreen/The Beauty Protocole 

"Mejkap može da igra važnu ulogu u naglašavanju lepote i starenja na elegantan način. Tame senke na zreloj koži mogu da stvore suprotan efekat zbog naglašavanja bora i podočnjaka. Birajte 'nude' nijanse senki koje imaju topli podton, što sličnije prirodnoj boji kože i kose. Tamne ili hladnije nijanse stavite na spoljašnje ivice oka. Dodajte rumenilo u boji maline ili višnje kako biste licu dali svežinu. Dobar trik za pomlađivanje je i povezivanje boje rumenila s bojom karmina", otkriva šminkerka. 

Kod šminkanja usana poželjno je koristiti i olovku za usne, a nakon karmina nanesite sjaj, koji će im dati punoću. Preporuka je i da pre stavljanja maskare uvijačem uvijete trepavice.

Tekst: Lepa&Srećna