Sa dolaskom proleća, uobičajeno je do promenimo frizuru, obnovimo šminku i garderobu. Modni stručnjak Vladislav Lisovec smatra da proleće može da počne tek kada obavimo sve stilske promene. On savetuje da se oslobodimo stvari koje više ne nosimo jer će nam tako biti lakše da se organizujemo, ali i da garderober osvežimo sa pet novh komada.

Cipele sa štiklom

Bez oklevanja stilista savetuje da prvo kupite cipele sa visokim štiklama, jer je kako kaže, ovog proleća ženstvenost je na vrhu trendova. I najviše od svega, upravo ovu ženstvenost naglašavaju štikle.

"Definitivno su vam potrebne cipele sa štiklama. Nešto smelo ili elegantno. To mogu biti gležnjače, čizme, cipele... Nešto što će učiniti vaš hod dostojanstvenijim i ispraviti leđa, jer je sada maksimalna elegancija u trendu", rekao je Vladislav

Džins

Modni stručnjak takođe savetuje da obavezno nabavite nešto od džinsa, što i nije preveliko iznenađujuće: teksas je poslednjih meseci bio na vrhu svih trendova.

Trendovi za proleće
Shutterstock  

"Teksas suknja, maksi ili mini, zavisi od želje. Takođe to može biti jakna, košulja, farmerke. Bilo šta, samo da je od teksasa“, insistira Vladislav.

Кožne pantalone
Ako ćete se pridržavati saveta stručnjaka, ne zaboravite da na listu želja dodate kožne pantalone. On je primetio da se trendovi sedamdesetih vraćaju, pa bi svakako trebalo da imate bar jedan par svestranih kožnih pantalona.

"Sada se rokenrol polako vraća u modu i zato vam savetujem da kupite kožne pantalone one će dati sliku harizme i brutalnosti", tvrdi on.

"Shopper" torba

Glavni dodatak proleća. Prema ekspertu, ova torba može biti začin svakog stajling - čini odeću svakodnevnom i "manje pompeznom".

"Torba za kupovinu je obavezna. Minimalistički, bez ikakvih ukrasa. Sa dugim ručkama za nošenje na ramenu. Može od bilo koje tkanine, ali koža je ipak bolja. Napraviće balans i  kod najelegantnijeg imidža“, rezimirao je Vladislav.

Trendovi za proleće
Shutterstock  

Velike naočare

"Ne zaboravite da kupite velike naočare. Ovde možete izabrati dve opcije. Kvadratne koje izgledaju više retro. Ili sportske i futuristički, koje izgledaju veoma elegantno”, tvrdi stručnjak.

Tekst: Lepa&Srećna