Farmerke širokog kroja jedan su od glavnih trendova 2023. godine, ali dobro upućeni dizajneri i proiizvođači farmerki sa sigurnoću tvrde da se "skinny" neće tako lako predati. Brojni modni influenseri tvrde da je došlo vreme kada su farmerke i pantalone širokog kroja na tronu, ali i da je uskim nogavicama odzvonilo.

Ipak, modni stručnjaci tvrde da je to od istine daleko.

"Uvek govorim kako uzak kroj nikad neće umreti.Široki modeli su definitivno u trendu, ali ne brinite, 'skinny' nas neće napustiti tako skoro", tvrdi Čip Berg, direktor Levisa.

Tokom pandemije korona virusa pala je prodaja farmerki  jer su ljudi mahom radili od kuće, ali kako se život vratio u normalu porastao je i broj prodatih modela.

"Mislim da  'skinny' modeli nikad neće izaći iz mode", tvrdi Dajana Smit, analitičarka prodaje u Mintelu.

Moderne farmerke
Shutterstock  

Ipak, često se na društvenim mrežama povede rasprava između milenijalaca ( osoba koje su rođenje od 1981 – 1996. godine) i pripadnika generacije Z (1997 – 2012. godine). Starije generacije vole uske modele i tvrde da su praktične jer se mogu nositi i na posao, ali i u včernjem izlasku,  a mlađi misle da je nedopustivo nositi ovakve farmerke - skinny model  možete pronaći u ormaru svojih roditelja i nimalo nije moderan.

Izvor: Lepa&Srećna