Internet je prepun saveta o onome što žene koje su proslavile 40. rođendan ne bi trebalo da nose - od šminke, preko frizure, pa sve do odeće. Garderoba, kažu, treba da se bazira na godinama, pa tako ako se ste zašle u petu deceniju "morate" da se odreknete pantalona sa niskim strukom, minića, korseta, krzna.. neki tvrde i patika.

Lista "zabranjenih" stvari je duga, a sa svakim proslavljenim rođendanom postoje još duže -i boje i materijali su upitni. Sve samo da zadovoljite nametnuta mišljenja. Ipak, nisu svi modni eksperti ovog mišljenja.

Kada se Lepa Brena pojavila na novogodišnjem gostovanju nije bilo ravnodušnih. "Gola haljina" na kojoj je naslikano realistično žensko telo mnogima je "zapala za oko".

"Haljina nije rađena za Brenu, deo je art kolekcije primenjenog slikarstva. Volim da radim za žene. Volim da se ne stide svog tela, da uživaju u svom telu izgledu, seksualnosti i ženstvenosti"

Boris Kargotić, dizajner čije su autentične kreacije zainteresovale velike svetske zvezde poput Madone, Lejdi Gage, Bijonse, Rijane i Niki Minaž, ističe da je u modi sve dozvoljeno i da žene koje su proslavile 40. rođendan ne smeju da nose samo jedno

"Žene preko četrdesete godine ne smeju samo da nose same teške kese iz 'Maksija'. Sve ostalo mogu. Dokle god žele i u čemu god da su srećne i zadovoljne. Ja sam za to da se nosi baš sve, uvek, kad god ti srce ište", rekao je Kargotić za portal "Lepa&Srećna", a na pitanje koja tri odevna komada su osnova dobrog stila imao je zanimljiv odgovor.

"Zdrava kosa, lepa koža i dobri zubi su osnova dobrog stila, ali pošto ste me pitali za odevne komade neka budu dobre cipele, tašna i naočare. Sve ostalo može da ne valja", rekao nam je modni dizajner po čijem mišljenju je Severina najbolje odevena javna ličnost sa ovih prostora.

Kargotić je istakao da je nekim trendovima definitivno "odzvonilo".

"Duboki izrez na dugim suknjama i haljinama, kao tunel, bio je zastupljen. A definitivno se više ne nose patike sa štiklama i jeftine 'agsice'", rekao nam je dizajner.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna