Kvalitetna obuća je osnova dobrog stila. Ako imate dobre cipele ili čizme sve ostalo može da prođe. Stilisti nude mali vodič kako da lakše odaberemo kvalitetnu obuću i šta tačno odaje da su cipele jeftine.

Šavovi

Kvalitetne cipele uvek se odlikuju kvalitetnim šavovima. Idealno je ako su prošivene, ali takođe je "dozvoljeno" i lepljenje. Glavna stvar je da tragovi lepka ne ostaju na površini cipele i nisu vidljivi između đona i osnovnog materijala. Ako vidite krive šavove, nemojte ih kupiti ma koliko da vam se dopadaju.

Ulošci

Koliko često obraćate pažnju na kvalitet uložaka? Verovatno ne uvek. Stilisti preporučuju da proverimo kvalitet uložaka u prodavnici. Naravno, prodavci neće uvek dozvoliti takav eksperiment, ali vredi pokušati: obrišite uložak vlažnom krpom, ako je krpa umrljana, ostavite cipele u prodavnici. Takođe, pogledajte materijal - kvalitetan uložak je napravljen od kože i dobro prošiven kako bi vam stopalo stajlo čvrsto u cipelama ili čizmama.

Plastične pete

Još jedna važna stavka je da proverite pete. Visokokvalitetne cipele će imati ili poliuretanske ili metalne potpetice. Ako vidite plastiku ili materijal lošeg kvaliteta, nemojte uzimati ovaj par. Plastične potpetice se vrlo brzo troše, a mogu uticati i na zdravlje nogu, pošto zakošene potpetice u velikoj meri opterećuju kičmu.

Jeftini detalji

Klasične cipele, čistih linija u omiljenoj boji uvek su bolji izbor od cipela sa puno dodataka. 

Na cipelama ne može biti zlatnih i masivnih plastičnih ukrasa, osim ako ne idete na tematsku zabavu. Minimalizam je sve. Obratite pažnju na to koje cipele biraju vrhunski modeli i poznate ličnosti u svakodnevnom životu - Lejdi Gaga se ne računa

Tekst: Lepa&Srećna