Iz godine u godinu, "kamel" kaput odoleva svim trendovima - sve Instagram zvezde i influenserke ga i dalje biraju češće nego bilo koji drugi model.

Sad je u njemu zablistala i Ivana Malić, devojka popularnog glumca Miloša Bikovića. Lepa crnka nije odolela da ne podeli svoju sliku na društvenim mrežama, a kaput u skladu s modom za 2022/2023. su joj svi pohvalili. 

Ipak, neki podsećaju da se u ovakvom odevnom predmetu ne može na oštru rusku zimu, te će za Moskvu - gde Biković često boravi zbog snimanja - morati da u garderobu uvrsti i neku deblju, zimsku jaknu. Ivana se izborom kamel kaputa pridružila nizu slavnih, ali i običnih žena koje ga svake sezone nose, počevši od Megan Markl pa sve do Amal Kluni.

Najpopularniji modeli su, zapravo, vrlo tanki - nemaju ni postavu ni lepljivo platno koje je uobičajeno na kaputima. Više bi im priličio naziv "mantil" i često nemaju čak ni dugmad već samo kaiš kojim tkaninu pričvrstite malo tešnje uz telo.

ivana malic 2-min.jpg
Instagram / ivanamalic_ 

Ne zaboravite da je ovo samo dobar način da brza modna industrija ("fast fešn") uštedi na troškovima izrade i materijala, pa nije ni čudo što moćnim reklamama propagiraju takav stil. Ako je kaput još i od poliestera, neće vas sačuvati ni od ruske a ni od srpske zime. 

Ako želite da se lepo ugrejete, a i da budete moderni, pronađite kaput u "kamel" boji na kojem se nije štedelo pri otvaranju rupica i ušivanju dugmića.

Bilo bi dobro da ima postavu, a da tkanina bude od mešavine vune, viskoze i malo poliestera. U modi je dvoredno kopčanje, a uz njega se može kombinovati i kaiš koji je tako "in".

Tekst: Lepa&Srećna