U svakom godišnjem dobu prilagođavamo garderobu vremenu, ali zimu moramo da "slušamo" bez pogovora. Slojevitost ostaje najjači adut za jesen, a hladni dani traže da pokažemo modni talenat s toplim kombinacijama.

Glavni adut je, naravno, kaput i sve trendseterke su već pokazale kakvi će se modeli i boje nositi tokom zime 2022/2023. godine. Najveći hit ostaje - "oversajz", a evo kakve se kombinacije predlažu.

Što duži i što širi kaput, to je ono što ćete videti na Instagram profilima modnih influenserki. Ove sezone su "u igri" bež, kamel, toup i siva boja. Ako baš volite crnu, i ona dolazi u obzir, ali vodite računa da vam ostatak kombinacije bude nešto življi.

moda za zimu 2022 heisanteri 4-min.jpg
Instagram / heisanteri 

I "oversajz" džemperi su modni hit. Prugasti džemper ne silazi sa Instagrama u poslednjih nekoliko sezona pa, ako ga još niste nabavili, krajnje je vreme. Najmoderniji je model sa kratkim rajsferšlusom koji pomaže da se malo rashladite kad uđete u toplu prostoriju. I za džemper i za kaput se savetuje da budu od mešavine vune i sintetike, a ako možete da priuštite i malo kašmira, utoliko bolje.

moda za zimu 2022 outfitsbylbd-min.jpg
Instagram / outfitsbylbd 

Farmerke ili pantalone treba da budu širokih nogavica, preporučuju modni znalci. Neobična je ideja da čak i one od imitacije kože budu nešto šire, ali to je trend koji tek treba da vidimo da li će "proći" kod nas.

moda za zimu 2022 pantalone bbdenise-min.jpg
Instagram / bbdenise_ 

Alternativa su duge, maksi suknje, koje malo podsećaju na minimalistički duh devedesetih godina prošlog veka. Lepo se slažu uz široke džempere. Ako ste ljubiteljka haljina, ovo je vaša modna sezona. Trikotaža je prilično zahtevna u pogledu figure, jer će uska vunena tkanina ocrtati svaku nepravilnost. Zato, ako imate poneki višak, tu i tamo, odaberite ipak pomenutu kombinaciju džempera i suknje.

Konačno, za vrhunski modni stil ove zime, zaduženi su detalji - veliki šal može da promeni sve. Odaberite kontrastnu boju u modi i slobodno spremajte selfi za Instagram!

Zavirite i u naše predloge u galeriji slika!

Instagram / marti_7447, Instagram / outfitsbylbd Moderni kaputi pantalone i šalovi

Tekst: Lepa&Srećna