Prvi red u publici na modnoj reviji modne kuće Iv Sen Loran bio je sinoć rezervisan za najbolje manekenke svih vremena. Pravom hepeningu na Nedelji mode u Parizu prisustvovale su zvezde poput Karle Bruni, Amber Valete, Eve Hercigove i Šalom Harlou.

Kejt Mos je pozirala srećna sa svojim nekadašnjim koleginicama, a njeno modno izdanje je privuklo opštu pažnju. Svi supermodeli su, naravno, nosili večernje kombinacije slavne francuske kuće, a ona je bila u maloj crnoj haljini i - bez kaputa!

Umesto njega, ogrnula je crnu bundu od veštačkog krzna, odajući tako priznanje i luksuznom francuskom brendu koji je lane objavio da od 2022. godine prestaje da koristi pravo krzno. Decenijama je trajao pritisak na njih, a već su odavno pod njim popustili Guči, Balensijaga, Botega Veneta i Aleksandar Mekvin. 

moda pariz 2022 bunde i jakne 0726525335.jpg
Profimedia 

Možda upravo zato, glavni trend je - veštačko krzno! Ako ćemo pravo, ono je u modi već više godina, mada se iz sezone u sezonu boje i tkanja pomalo menjaju. Ove godine ćemo ga videti na kraćim jaknama, ali i dužim bundama, a neretko i u komadima poput suknji.

kejt mos 0726522287.jpg
Profimedia 

Ako taj tip odeće nije za vas, ne propustite da osvežite svoje modne kombinacije barem torbom od veštačkog krzna ili šeširićem. 

Pored bundica od veštačkog krzna, u modi su i jakne i mantili od veštačke kože, a model koji ćete veoma često viđati na Instagramu je "šaket" - kombinacija košulje i jakne ("shirt+jacket") .

Sve u svemu - pitanje je da li ćete uopšte stići da nosite kaput pre nego što dođe oštra zima i bude vreme za ozbiljnu perjanu jaknu. Bolje pripremite bomber jaknu ili toplo postavljenu bajkerku. Zavirite u galeriju slika i pogledajte dobre modne kombinacije za hladne dane!

Instagram / mimiar, Instagram / oliviaculpo U modi su veštačka koža i krzno.

Izvor: Lepa&Srećna