Da li se radujete dolasku jeseni i osmišljavanju novih modnih kombinacija? Pred kraj 2022. godine možemo se pohvaliti da smo definitivno rešili da nosimo sve što nam se dopadne, ali ipak osluškujemo diktat modnih znalaca.

A oni kažu da treba oprezno birati džempere, jer mogu da upropaste ili poboljšaju svaku ideju. Ipak, čini se ne možete pogrešiti ako odaberete prugasti džemper. Ovaj večni desen ne izlazi iz mode već nekoliko sezona, pa ni ove. Najpopularniji je model sa nešto višom kragnom i kratkim rasjferšlusom koji olakšava oblačenje

Vrlo je verovatno da ste ga nosili i letos ako imate varijantu od pamučnog konca. Za jesen, kombinujte prugasti džemper od mešavine sa farmerkama ili klasičnim pantalonama. Najmoderniji su oni sa belom osnovom i crnim, teget, zelenim ili crvenim prugama. Druga varijanta je crna osnova, s kontrastnim prugama. Međutim, nemojte se ustručavati da ponesete i neki malo drugačiji model, pogledajte ih u galeriji!

Instagram / vk_8112, Instagram / irmatessar Najmoderniji prugasti deseni!

Rol-kragna ostaje u igri, s tim što definitivno možete da zaboravite one opuštene do sredine grudi. Takvi džemperi su "aut". Sve dame 50+ sigurno će biti oduševljene varijantom sa širom i kraćom kragnom koja se uopšte ne presavija, već nosi nonšalantno uspravljena.

Ona prikriva bore na vratu i ne greje vas previše, čak ni u vreme kad nastupe valunzi. Džempere sa kragnom koja se pripija visoko do brade slobodno spakujte u najdalji ugao ormana. 

rolka dzemper agi_stylizacje.jpg
Instagram / agi_stylizacje 

Konačno, kardigan je modni kralj jeseni. Međutim, onaj sa "vodopad" kragnom, asimetričnog kroja, spreman je da ga bacite ili nosite po kući, kad vas baš niko ne vidi, kažu modni sladokusci. 

kardigan dzemper vk_8112 3.jpg
Instagram / vk_8112 

Neophodno je da novi kardigan za jesen i zimu 2022. godine ima drugačiji "vajb" - da bude ili ekstremno kratak ili jako dugačak, može da ima pruge, pa i da podseća na štofanu jaknu.

Zavirite u galeriju slika i pogledajte najmodernije džempere za nastupajuću sezonu!

Instagram / mrs.o_weeklystyle, Instagram / agi_stylizacje 2 Kardigan, rolka ili pruge?

Tekst: Lepa&Srećna