Kad manekenke Hejli Biber i Džidži Hadid ostave svoj "pečat" na neki model, onda se ceo ženski svet priprema da sličan komad odeće nekako ubace u svoje modne kombinacije. Baš takav je slučaj sa širokim farmerkama koje će biti super-moderne na jesen 2022. godine.

Najbolje će se slagati sa patikama koje i dalje stoje na mestu broj jedan svake modne rang liste, ali ćete ih nositi i sa glomaznim mokasinama i čizmicama.

Mada se mnogima neće svideti što moraju da se odreknu svojih omiljenih "dženingsa" (legings sašivene od džinsa), treba ih na neko vreme smestiti na udaljene police.

Hajli Biber
Profimedia 

Selin, Šanel i Balensijaga su ponudile "begi" farmerke (vrećaste) još prošle godine, a sad njihov primer slede i druge modne kuće.

Ulice modnih metropola su preplavile teksas pantalone sa širokim nogavicama koje ravno padaju do poda, kao i "kargo" modele na kojima je širina naglašena našivenim džepovima.  U modi su i one koje se postepeno šire, u trapezastom obliku.

džidži hadid
Profimedia 

Ako ste raspoloženi za malo egzotičnije varijante, pogledajte kakav neobičan model nosi glumica Trejsi Džoj Ros. Hajline farmerke imaju umetnute trouglove od platna koje daju širinu nogavicama, a kod mnogih ovih modela je struk blago spušten.

Zavirite u galeriju slika i odaberite model za sebe!

Profimedia Modeli za jesen i zimu

Izvor: Lepa&Srećna