Udobna obuća za leto je ono što priželjkuje svaka žena i trebalo bi da bude lako dostižna ako dizajneri prate naše potrebe i ukus.

Tako je u teoriji, a u praksi se svi borimo sa vrtoglavim štiklama kombinovanim sa tankim kaiščićima koji seku kožu. Tu su i moderni gumeni i plastični materijali od kojih stopalo može da "proključa". Žene pribegavaju baletankama da bi bar bile "na ravnom", a onda ih kroz tanak đon bukvalno peče vreo asfalt.

Ako imate sreće da birate najudobniije, nosićete "ružne" anatomske sandale, ali šta ako želite bar malo elegantnije rešenje? Kraljica Leticija ima rešenje i nosi ga redovno svakog leta - espadrile.

Zahvaljući debljem đonu od kanapa, stopalo je malo odignuto od asfalta. Svetle pantljike uvezane oko gležnja vizuelno izdužuju nogu, a neutralna boja čini pogodnim ovaj model za svaku kombinaciju.

Nije ni čudo što Kejt Midlton često leti nosi espadrile, jer zatvoreni prsti odgovaraju strogom dresing kodu britanskog dvora. Istu opciju je odabrala i prva dama Amerike Džil Bajden kad je bila u poseti vreloj Španiji.

Leticija je svoje espadrile ponovo nosila i u petak, na jednoj humanitarnoj proslavi, a uz lepršavu belu haljinu s geometrijskim desenom izgledala je vrlo sveže uprkos vrućini. Pogledajte je u galeriji slika!

Profimedia Moda za leto - obuća za vrele dane!

Izvor: Lepa&Srećna