Brižit Makron donela je dašak savremene francuske mode u Kinu. Prva dama Francuske i njen suprug Emanuel Makron trenutno se nalaze u jednoj od najmnogoljudnijih zemalja na svetu u koju su stigli po službenoj dužnosti.

PROČITAJTE JOŠ: DIJETA BRIŽIT MAKRON: evo šta Prva dama Francuske jede da bi održala odličnu liniju u 64. godini

Susreli su se s kineskim predsednikom Xi Đinpingom i njegovom suprugom Peng Lian. Našli su vremena i za razgledanje raznih znamenitosti, pa su tako posetili i Zabranjeni grad, nekadašnju carsku palatu koja je 1925. godine postala muzej.

S obzirom na to da su temperature u Pekingu ovih dana poprilično niske, Brižit je svoj stajling zaokružila belim kaputom modne kuće Luj Viton čiji odevni komadi zapremaju veći deo njenog ormana.

PROČITAJTE JOŠ: NIJEDNA PRVA DAMA NE BI OBULA OVE ČIZME, ALI ONA SE USUDILA: pogledajte mladalačke čizme Brižit Makron (FOTO)

Ovakav tip kaputa inače nije uobičajen izbor žena tokom zimskih dana zato što je bela boja poprilično nezahvalna za nošenje. Lako se prlja, zato je pripadnice lepšeg spola većinom izbegavaju, a one najodvažnije nosiće ih tokom suvih i sunčanih zimskih dana, dok će se tokom snežnih dana najčešće prepustiti tamnijim modelima.

Poznato je da Prva dama Francuske obožava da nosi mini suknje, a i kaputi su uglavnom bili kratki, strukirani, kao i sakoi. Međutim, ovog puta Brižit je odbacila takav stil, a mnogi veruju da je zaboravila mini suknji jer bi je mnogi kritikovali ako bi se tako obučena pojavila u zvaničnoj poseti.

Ali, Brižit je i ovoga puta pokazala koliko ima stila, pa su mnogi modni kritičari bacili oko na njen moderan dugački kaput, skoro do zemlje, koji na prednjoj strani ima upadljivo dvoredno kopčanje, već prepoznatljiv znak ove moderne Prve dame. Ovakav kaput možete da nosite svakodnevno, ali i u svečanim i poslovnim prilikama, zato je baš on najveći modni pogodak!

Sve slike Brižit Makron u Kini pogledajte u FOTO galeriji!


Izvor: Zadovoljna/Lepa & srećna 

LepaiSrecna Brižit Makron je odlučila da promeni stil oblačenja, a pogledajte u kakvom kaputu se pojavila u Kini!