Podočnjaci i tamni kolutovi oko očiju su problem sa kojim se susreću i muškarci i žene, a ume da bude veoma uporan. Čak i mnoge poznate zvezde ne kriju da nemaju drugo rešenje, već pribegavaju različitim tehnikama šminkanja kako bi sakrile podočnjake. Kako je koža ovog područja veoma osetljiva, najbolje bi bilo da se držite blagih krema ili trikova sa prirodnim proizvodima koje već imate kod kuće. 

1. Hladne kesice čaja

Jedan od efikasnijih trikova za borbu sa tamnim kolutovima oko očiju su vrećice čaja. Skuvajte zeleni čaj ili čaj od kamilice, a nakon što izvadite kesice, stavite ih u frižider na oko 15 minuta. Kada se ohlade, spustite ih na kapke i ostavite oko 10 minuta. Ako imate sreće, rezultati mogu da budu vidljivi i posle prvog pokušaja, ali ako izostanu, ponavljajte proces nekoliko puta nedeljno. 

2. Rendani krastavac

Rendani krastavac je jedan od najpoznatijih kućnih lekova za tamne kolutove oko očiju. Može da pomogne da smanjite naduvenost kapaka, ali i da izgledate svežije i posvetlite ovo područje. Narendajte malo krastavca i stavite komadiće na oči. Držite ih oko 15 minuta, a proces ponavljajte ujutru i uveče.

3. Sok od paradajza

Paradajz sadrži antioksidanse koji pomažu da se izborite sa tamnim kolutovima oko očiju. Pomešajte kašičicu soka od paradajza sa kašičicom limunovog soka i natopite vatu ovim rastvorom. Spustite je na deo ispod oka (ali ne suviše blizu kapaka) i ostavite nekoliko minuta, a zatim se umijte. Postupak ponavljajte nekoliko puta mesečno.

Ako pored ovih trikova ili slične nege ipak ne uspevate da se rešite tamnih kolutova oko očiju, posetite lekara i proverite da li je u pitanju genetski problem, ili signal organizma da nešto nije u redu

Pogledajte ikako da pripremite kožu za sunce ovog proleća.

BONUS VIDEO:

KAKO NAJLAKŠE I NAJEFIKASNIJE OČISTITI LICE KOD KUĆE? Potrebna su dva sastojka koja svako domaćinstvo ima: Koža će vam prodisati! Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.