Proleće je dobro vreme za promenu frizure ili boje kose. Ako ste se opredelile za šišanje, uzmite u obzir kvalitet kose pre nego što odaberete oblik za sebe. Postoje oblici koje frizeri ne preporučuju ako imate tanku kosu.

Šišanje na ravno

Ako se podšišate na ravno, a često se fenirate na pravo ili imate prirodno pravu kosu, ona će definitivno izgledati još tanje. Umesto toga, opredelite se za stepenasto šišanje i feniranje koje će doprineti bujnosti I većem volumenu.

shutterstock_2290839659 (1).jpg
Foto: Shutterstock Tanka kosa može da izgleda još tanje ako je šišana na ravno

Ravne šiške

Ako imate tanku kosu, izbegavajte da njen veliki deo "potrošite" na šiške. Ako ste ljubitelj šiški ili želite njima da prekrijete zalizak ili drugi nedostatak, opredelite se za tanje šiške koje idu na stranu ili su slojevite.

shutterstock_2422025205 (1).jpg
Foto: Shutterstock Ravne šiške

Bob frizura

Iako je prema mnogim stručnjacima bob frizura idealna za svakoga, ako imate retku kosu, bolje da je zaobiđete. Naglasiće skalp i kosa će izgledati punije u donjem delu, ali ne pri vrhu.

shutterstock_2143059219 (1).jpg
Foto: Shutterstock Bob frizura

Ključ je u redovnom održavanju

Zapamtite, za koju god frizuru da se odlučite, najvažnije je da redovno odlazite kod frizera i skraćujete krajeve. Tako ćete održati oblik i uvek izgledati negovano. Preporuka je da frizuru osvežavate minimum jednom mesečno, naročito ako imate tanku kosu.

Pogledajte i kako da stilizujete šiške kod kuće.

BONUS VIDEO:

STEPENASTO ŠIŠANJE NAJBOLJA FRIZURA ZA ŽENE 50+ TikTok/bishop_branding

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.