Nova sezona - novi izgovor za odlazak u salon, zar ne? Mart nam donosi lepo vreme, vesele boje ali i novi stil. Proleće 2019. obeležiće nekoliko kraćih frizura koje će nas vratiti u sedamdesete. Stilisti poznatih nas upoznaju sa nekoliko modernih frizura.

Tupo sečen bob

Ova frizura je popularna još od jeseni, a definitivno će zadržati svoju titulu i ovog proleća. Ovu frizuru obožavaju Kim Kardašijan, Bela Hadid, Džena Devon.

Ovakav bob odgovara praktično svakom obliku lica, a naročito osobama čije je lice srcoliko ili onima sa definisanim crtama lica. Ako vam je lice okruglo, dovoljno je da vam bob bude samo malo duži kako bi se napravio balans.

Na sledećoj strani pogledajte koje će još frizure učiniti da izgledate zapaženo ove sezone!

PageBreak

Moderni Šag

Više ste za srednju dužinu kose? U slojevima, uokvirujući lice, šag će biti savršen izbor frizure za vas. Zanosna Bridžit Bardo je ovoj frizuri donela popularnost još sedamdesetih. 

Leona Gorman, stilista Kejt Mos i Hejli Boldvin objasnila je da se ova frizura prilagođava svakoj teksturi kose, lako se neguje i oblikuje.

Na sledećoj strani pogledajte koja frizura je posebno omiljena među poznatim ličnostima!

PageBreak

Lob sa volumenom

Kosa do ramena je omiljena mnogim poznatim ličnostima, uključujući Kloi Kardašijan i Ešli Grejem, i to sa razlogom. Za ovaj stil je važno imati potrebnu dužinu kako bi se kosa lepo uvila i napravila talase. Ova frizura najpre odgovara ovalnom i srcolikom licu, ali u principu svaki oblik lica može lepo izneti lob, jer krajevi kose nisu blizu lica, te ne privlače pažnju ni na jedan deo naročito. Okruglo lice, ipak, iziskuje malo duži lob.

Ključno kod ove frizure je napraviti više slojeva kako bi se stvorio lep volumen.

Izvor: Yumama