Nakon biranja odeće i obuće za svečani doček Nove godine, na red dolazi i čuveno žensko pitanje - šta ću sa kosom?

Frizura je jedna od najvažnijih stavki u doterivanju i ako se sa njom pogreši, situacija se teško može popraviti. Kada biramo idealnu frizuru za neku priliku, prvo treba gledati da ona prati odeću. Na primer, ako idete na opuštenu sedeljku u farmerkama i rolci, besmisleno je da nosite glamuroznu punđu sa mnoštvom laka i šljokica u kosi. Sa druge strane, ako idete na doček Nove godine u svečanoj haljini ili elegantnom odelu, pojavljivanje sa nemarno puštenom ili na brzinu vezanom kosom narušiće vaš izgled.

Mi imamo rešenje za sve prilike! Pronašli smo frizuru koja se jednostavno i brzo pravi kod kuće, savršena je gde god da idete za doček, a koliko će svečana biti - sami prilagođavate! Dodatni plus je to što vam za ovu frizuru nisu potrebne skupe frizerke usluge, višesatno sedenje u salonu ili jurenje slobodnog termina kod frizera.

U pitanju je takozvani "bubble" konjski rep, jednostavna frizura koja može biti toliko elegantna da su je mnoge poznate dame nosile i na crvenom tepihu. Pravi se tako što vežete kosu u visoki rep, zatim vežete još nekoliko gumica po celoj dužini repa praveći razmake, a potom kosu "izlačite" između dve gumice, tako da dobije volumen na tom mestu.

Pravite razmake onoliko koliko želite da rep bude bujan, a za elegantne prilike gumice prekrijte lepim mašnama, upečatljivim šnalama, kao što je to učinila Serena Vilijams...

serena vilijams 0355281508.jpg
Profimedia 

Ako ste vični pravljenju frizura, gumice možete sakriti i uz pomoć pramenova kose.

U sportskim varijantama možete nositi i dva...

Ako ste za opušteniju varijantu, samo vežite obične gumice za kosu i spremne ste za pokret.

Da li vam se dopada ova prelepa, a tako jednostavna frizura?

Pogledajte i 5 savršenih modela obuće za doček Nove godine.

BONUS VIDEO

PUNĐA SOFIJE RIČI Tiktok/sofiarichiegrainge

Tekst: Lepa&srećna/B.S.