Sve više žena se trudi da pojednostavi svoju negu lepote i koristi manje proizvoda, kako bi uštedele i na vremenu i na novcu.

Jedna kozmetičarka je upozorila da je baš vreme mnogo važnije nego sami proizvodi koje upotrebljavamo. Njen način, kako tvrdi, daje odlične rezultate u podmlađivanju lica.

"Imam 50 godina, a svi mi kažu da izgledam kao da mi je 30", tvrdi tiktokerka Šel. "Moja praksa je da bar pola minuta utrljavam svaki proizvod, a počinjem već sa sredstvom za čišćenje.

krema za lice.jpg
Shutterstock  

Uvek prvo skvasim dlanove, a zatim razmažem čistač pa polako masiram lice kako bih rastvorila svu prljavštinu. Suština je da mu date vremena da deluje." Nakon toga se detaljno umijte vodom, ali nemojte brisati lice.

Šel napominje da vlažna koža uvek bolje upija dragocene sastojke iz seruma, naročito hijaluronsku kiselinu. "Potrudite se da vrhovima prstiju tapkate lice, umesto da proizvode razmazujete rastežući kožu", upozorava kozmetičarka.

Jedini izuzetak je upotreba retinola i retinoida, koji se nanose isključivo na suvu kožu. "Oni mogu da izazovu iritaciju i zato ih ne treba mazati na vlažno lice", kaže Šel. "Koristite ih samo uveče, a ujutru je obavezna upotreba preparata sa zaštitnim faktorom protiv sunčevih zraka."

Tekst: Lepa&Srećna