Pravilan odabir proizvoda, kao i pravilno nanošenje istih, može učiniti da uz minimalno šminke vaš ten izgleda besprekorno i sveže.

Bjuti stručnjaci preporučuju da, pre svega, umesto kamenog odaberete kremasto rumenilo, budući da je njegova tekstura laganija i da se bolje stapa sa kožom.

Drugi važan korak je pravilan izbor nijanse - najbolje je birati ružičasta rumenila, kao i ona u boji breskve.

Kako pravilno naneti rumenilo
Youtube/Printscreen/Jean Watts 

Treći, i najvažniji, korak jeste pozicioniranje ovog mejkap proizvoda. Većina žena rumenilo nanosi na sredinu obraza, ali umesto toga trebalo bi da ga stavite na najvišu tačku svojih jagodica, tamo gde biste inače naneli hajlajter. Počnite odatle, a zatim "blendajte" rumenilo prema korenu kose. Ova tehnika će stvoriti efekat "fejs liftinga", tj. zatezanja lica.

Pored kremastih, šminkeri ističu da možete koristiti i tečna rumenila, koja su takođe bolja opcija od onih u prahu. Kako bi vam se šminka što duže zadržala na licu, savetuje se da pre samog nanošenja rumenila četkicu poprskate prajmerom u spreju ili da isti nanesete direktno na lice pre početka šminkanja.

rumenilo hailey bieber
Instagram / haileybieber 

Ukoliko se desi da preterate sa količinom rumenila koje ste naneli na lice, nemojte ga skidati sredstvom za skidanje šminke, već "popravite" stvar uz pomoć tečnog pudera tako što ćete ga blago utapkati na te delove lica, četkicom ili sunđerom za šminkanje.

Rumenilo možete nanositi i umesto senke za oči, ali i preko karmina, kako bi bio dugotrajniji.

Tekst: Lepa&Srećna