Većina robuje navikama. Zato godinama kupujemo istu kozmetiku, isti puder, olovke za usne iste boje, senku određene teksture.. Ipak, činjenica je da ono što smo uspešno koristili u svojim dvadesetim ili četrdesetim godinama, lako može pokvariti izgled u pedesetim.

Šminkerka Kalondija Kejsi savetuje damama koje su zašle u šestu deceniju da se odreknu crne olovke za oči - ona samo skreće pažnju na nesavršenosti i čini da lice izgleda starije. Za one koji ne mogu da se odvoje od svog omiljenog proizvoda, ona je spremna da napravi izuzetak i predlaže da uzmete vodootporni gel ajlajner i istaknete liniju trepavica urednom tankom linijom, ali na donjem kapku je bolje zameniti crnu sa manje radikalnom smeđom - to će učiniti izgled izražajnijim i istovremeno mekšim.

Senka "polumesec"

"Ako ste zrela žena, najgora stvar koju možete da uradite je da nanesete senku u obliku polumeseca na pokretni kapak. To će uvek dodati godine“, upozorava šminker i dodaje da je bolje senčiti ih nagore, lagano se protežući do slepoočnica.

Žena, šminka
Shutterstock  

Sjajne teksture na područjima sklonim stvaranju bora

Za razliku od mnogih šminkera, Кalondia ne savetuje ženama da prvi dan nakon 50. rođendana da zaborave na svoje omiljene svetlucave senke. Ali jednostavno savetuje da sve što blista i svetluca treba naneti na ona mesta gde nema bora, kako ne bi nehotice naglasili nesavršenosti kože umesto sjajnih očiju.

"Na primer, imam ovaj pokretni kapak: na njemu eksperimentišem sa šljokicama i šljokicama, a na fiksni već nanosim mat teksture", tvrdi ona.

Tekst: Lepa&Srećna