Iskošene oči su trend već dugo, a žene pribegavaju najrazličitijim tehnikama ulepšavanja da to postignu. Najskuplji, ali i najrizičniji poduhvat je fejs lifting, a potrebna je velika veština hirurga da sa operacije ne izađete kao da ste sad "sišli sa motora".

Veštački izgled često se dobija i pomodnim lepljivim trakama čije krajeve šminkeri vešto sakriju u kosi.Efektno i jednostavno rešenje je ipak dobra šminka, a prema novom trendu na TikToku može da se "osvetli" i podigne kapak pomoću svetle senke.

Ovaj trik je suprotan toliko popularnoj "smokey eye" tehnici, u kojoj je čitav kapak bio izblendan u tamnim tonovima. Sada sa, preko tamnije senke, nanosi svetla nijansa ili hajlajter tačno iznad prevoja kapka.

Sličan efekat se postiže i ako su senke na kapku svetle, pod uslovom da se sama linija iznad prevoja (na engleskom "cut crease") ponovo ocrta najsvetlijom, najbolje mlečno belom nijansom. 

Ako pažljivo pogledate primere, videćete da je efekat veoma zanimljiv i čak dobijate utisak da je kapak daleko veći nego što zapravo jeste. Upravo ono što i vama treba, zar ne?