Starenje je prirodan proces i niko ga ne može izbeći. Međutim, sa naprednim tehnologijama možemo da izaberemo da starimo dostojanstveno. Ponuda je raznovrsna, pa je problem što često ne znamo koji tretman bi nama najviše odgovarao.

 Aleksandra Šerf, kozmetolog klinike "Omnius" tvrdi da delikatna operacija usana čini da izgledamo mlađe čak 10 godina.

"Kada je povećanje usana postalo popularno mnoge žene su preterale pa su 'pačije usne' postale svakodnevica. Danas lekari koji su kompetentni procenjuju mogućnost povećanja usana kod određenog pacijenta, na osnovu njegovih individualnih osobina i proporcija lica", tvrdi ona i ističe da i pacijenti imaju sofisticiranije zahteve.

Mnogi  ne žele da se vidi da su radilo nešto na licu. Zbog toga su među lekarima i pacijentima počele da se vrednuju metode kada korekcija nije očigledna na prvi pogled.

"Ljudi u okolini vide poboljšanja, ali ne razumeju šta se tačno dogodilo toj osobi. Naspavala si se? Došla si sa odmora? Vide da je nešto drugačije, ali ne znaju tačno šta. Takvi rezultati se diskretnom korekcijom usana", objasnila je ona.

"Sa godinama, usne prolaze kroz distrofične promene. Smanjuju, pojavljuju se pruge, suvoća i bore. Delikatno oblikovanje usana omogućava vam da odmah podmladite pacijenta za sedam do deset godina", uverava Šerf i priznaje da su mnogi njeni pacijenti iznenađeni kada im predloži da koriguju usne.

"Mnogi od mojih 40+ pacijenata su me zbunjeno pogledali kada sam im predložila da urade usne. Tada su shvatili da je to postupak sa kojim vredi započeti kompleksno podmlađivanje. Taj postupak im vraća volumen, kao u mladosti “, objasnila je kozmetičarka i dodala da je jako važno odabrati pravog stručnjaka.

Tekst: Lepa&Srećna