Sve žene se šminkaju kako bi izgledale mlađe i dopadljivije, međutim zbog nekih grešaka postižu suprotan efekat. Poznata šminkerka Nikol Burant podelila je savete ženama koje su u zrelim godinama i ukazala na greške koje treba izbegavati.

Ona je istakla da uobičajene tehnike šminkanja i osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka na zreloj koži izgledaju teško.

"Ako ste odrasli u 80-im i 90-im kao ja, velike su šanse da pravite bar jednu od ovih grešaka u šminkanju. Ne želimo da se šminkamo kao devedesetih,  jer nam je koža sada zrela", rekla je Nikol koja je prošla kroz obavezne korake prilikom nanošenja šminke na zrelu kožu. Prvo je počela sa puderom i nanela malu količinu pudera na svoju ruku.

Nikol je objasnila da su male količine pudera ključ za postizanje mladalačkog izgleda. Ona je brzo utapkala  puder četkicom za šminku i pokazala kako ravnomerno i savršeno prikriva nedostatke. Onda je savetovala ženama da kada stavljaju lajner ne povlače kožu kapka drugom rukom jer će linija biti isprekidana.

Šminkerka je pokazala kako stavlja bronzer i istakla da je važno da ga nanosite na gore.

Nikolin ključni savet je bio da nikada ne nanosite šminku potezima nadole. Stavila je malo korektora i rumenilo oko obraza i dole od očiju. Posebno je naglasila da je važno da se četkica pomera nagore dok se šminka.

saveti za šminku za žene preko 40 tiktok/@momswhomakeup1

Tekst: Lepa&Srećna