Oblikovanje obrva možda neće moći da učini čuda, ali prema kozmetičarki Savati Sing neki jednostavni trikovi mogu da nam "skinu godine" s lica.

"Oblikovanje obrva ne može da ukloni bore i podočnjake, međutim, blago pomeranjem luka na gore, možemo stvoriti efekat protiv starenja. Samo jedna nijansa u boji obrva može da napravi veliku promenu", tvrdi Savata i preporučuje da pratimo prirodan oblik obrva.

"Jedna od najgorih grešaka koje vidim je da ljudi ne prate prirodan oblik svojih obrva. Učiniti ih suviše tankim, stvoriti izgled čokoladnih bananica su takođe velike greške. Nikada se ne treba boriti sa prirodom - tako da ukoliko imate guste obrve, nemojte da dolazite u iskušenje da ih skroz istanjite. Takođe, ako imate primetno tanke obrve, bilo zbog godina preteranog čupanja ili samo zbog životnog doba, najbolje je da ne preterujete sa popunjavanjem obrva", tvrdi ona.

"Kada su obrve u pitanju, manje je uvek više. Glavna stvar koju treba zapamtiti je da obrve treba da dopunjuju lice, ali nikada ne budu glavna karakteristika", rekla je ona i istakla da uvek koristite prirodno svetlo kada čupate obrve i da kod popunjavanja prvo koristite gel u prirodnoj boji vaših obrva. 

Sede u obrvama
Screenshot / Youtube / Shonagh Scott 


Izvor: Lepa&Srećna