Prve sede vlasi obično izazivaju nelagodu. Žene, a neretko i muškarci na sve moguće načine pokušavaju ove "izdajice godina" prikriju redovnim farbanjem. Ipak, najnoviji trendovi koji nam stižu iz svetkih modnih prestonica donose olakšanje svima onima kojima se kosa prošarala. Seda kosa je apsolutni hit. Ipak, njena nega nosi posebne izazove, pa ako ste dovoljno odvažni da prihvatite sebe, poslušajte savete frizera kako da vam seda kosa zablista.

Koristite ljubičasti šampon

Ako ste u prošlosti farbali kosu, verovatno ste upoznati sa šamponom u boji. Sada kada ste "postali sivi", vaše potrebe se mogu promeniti. "Najbolji šampon za sve one koji imaju sede vlasi je šampon ljubičaste boje. Ovi tonovi pomažu da seda kosa ne požuti i omogućavaju da bela kosa ostane bela i živahna“, kaže Sindi Markus, profesionalna frizerka u Las Vegasu i glavna urednica časopisa "Najnovije frizure" .

Ako imate previše grubu ili kovrdžavu kosu, najbolje da naizmenično koristite ljubičasti šampon i šampon koji hidrira.

"Na taj način kosi pružate negu, a ujedno vodite i računa o nijansi", kaže frizerka i ističe da se ista rutina može primeniti i sa šamponom za povećanje volumena ako je potrebno više punoće.

Izaberite odogovarajući balzam

Ako kosistite šampon koji kosi savršenu srebrnu boju, važno je i da je hranite odogovarajućim balzamom, onim koji odgovara vašim potrebama.

"Ako imate grubu teksturu kose koristite balzam koji hidrira. Ženama sa mekom kosom najviše odgovara regenerator koji daje volumen", tvrdi frizerka.

Redovno šišanje

Za zdrav izgled kose neophodno je redovno šišanje. Kodi Renegar frizer Gvinet Paltrou savetuje šišanje na osam nedelja.

"Održavanje sedih krajeva lepim, čistim i hrskavim održaće kosu dugom i zdravom“, tvrdi on.

Izvor. Lepa&Srećna