Zimi je vazduh najzagađeniji, a to direktno možemo da povežemo sa oštećenjima na koži. Hladan vazduh i zagrejane prostorije pogubno utiču kako na kožu lica, tako i celog tela.

Pored ovih faktora tokom zime kada se manje pazi na ishranu, ali i kada se manje krećemo, sve to dovodi do akumulacije toksina u organizmu, pa se to i manifestuje na koži. 

Ekcemi, psorijaza, crvenilo, direktni su pokazatelji teške borbe organizma s toksinima, dok se akne i miteseri najčešće pojavljuju zbog neprikladnih preparata koje nanosimo na kožu. Detoksikacija lica daje trenutno vidljiv rezultat jer je koža osvežena, izgleda mlađe, na dodir je glatka i čvrsta, bore i linije su manje vidljive.

Ako želite da očistite svoju kožu možete to da uradite tokom dva dana, najbolje tokom vikenda.

Izaberite namirnice koje su bogate korisnim sastojcima, prevashodno se misli na jabuke, grožđe, brokoli, šargarepu. Neophodno je da unosite dovoljne količine tečnosti, a preporučuje se da to budu čaj od koprive ili maslačka. Ove trave poznate su po protivupalnom delovanju i po tom da pospešuju rad jetre i bubrega, a eliminisaće i podočnjake. Kafu u potpunosti izbacite, a ako vam nedostaje kofein uzmite zeleni čaj.

Piling tokom tuširanja budi sva čula. Koristite proizvode na bazi kafe, koji pospešuju cirkulaciju i izbacuju toksine iz organizma. Vežbe poput brzog hodanja i joge pospešuju izbacivanje toksina iz organizma. Uveče nanesite masku za lice.

Izvor: Lepa&Srećna