Leto je idealan period u kojem možete da iskoristite morsku so kao saveznika ne samo u zdravoj ishrani, već i u svakodnevnoj relaksaciji tela, revitaliziranju kože i borbi protiv celulita

Morska so bogata kalcijumom, magnezijumom, jodom i gvožđem pomaže ženama da reše probleme sa celulitom i stresom koji ostavlja trag na koži. Osim minerala i mikroelemenata u tragovima, sadrži aminokiseline i vitamine. Snažno utiče na razmenu materija u koži i potkožnom tkivu, podstiče metabolizam, kao i izlučivanje štetnih sastojaka. Upravo zbog toga, slane kupke i masaža problematičnih delova tela zategnuće vašu kožu, dati joj čvrstinu i blistav izgled.

SLANA KUPKA - temperatura vode ne sme da prelazi 37 stepeni, a u nju stavite 300 g morske soli i provedite u vodi od 10 do 15 minuta. Redovnim slanim kupkama, jednom do dva puta nedeljno, obezbeđuje se ugodan, koristan odmor i tonizacija kože. Kupke pokreću cirkulaciju krvi i limfe. Najefikasnije su u večernjim časovima i tada umanjuju dnevni stres.

MASAŽA SA MORSKOM SOLJU – pomešajte jednu šoljicu morske soli, dve čajne kašičice aromatičnog ulja od lavande, breskve ili ruzmarina i dve kašičice maslinovog ulja. Nakon što smesa odstoji 20 minuta, ponovo je pomešajte i započnite masaža, počevši od nožnih prstiju pa naviše. Posle toga nanesite anticelulitni preparat, gel ili neku neutralnu kremu.
RELAKSIRAJTE RUKE I STOPALA – držite ruke pet minutna u mlakoj vodi u koju ste dodali supenu kašiku morske soli. Nakon kupke, ruke namažite kremom. Morska so pomaže i umornim stopalima. U vruću vodu stavite dve šake soli, a kad voda postane mlaka, u nju umočite čarape. Navucite ih, a preko njih još jedne suve. Nakon nekoliko minuta operite noge.
PROTIV BOLOVA - u pamučnu kesicu sipajte so koju ste prethodno ugrejali u rerni. Ovu toplu kesicu stavite na bolno ili otečeno mesto. Otok će splasnuti, a bol će se smanjiti.

 Izvor: Lepa&Srećna