Ako ste, poput mnogih žena, i vi zaljubljeni u neki vaš, omiljeni parfem, verovatno ste bili u iskušenju da ga prsnete i po kosi.

Međutim, kako stručnjaci tvrde, to nije preporučljivo, jer prisustvo alkohola u parfemima isušuje kosu.

Ono što oni savetuju, a što se u praksi pokazalo vrlo delotvorno jesu parfemi za kosu.

Da li vi imate takav parfem? To je posebno kreiran proizvod koji ne oštećuje niti isušuje vau kosu, a možete ga koristiti kad god poželite i u intenzitetu koji vam odgovara.

Osim prelepog mirisa kojim će vam ulepšati ceo dan i svaki izlazak, ovaj parfem pruža i dodatnu negu kosi, čineći je zdravom i sjajnom.

Preporučljivo je da se parfem za kosu nanosi na oko 30 cm udaljenosti, kako bi se čestice ravnomerno raspredile po vlasima.

Takođe, postoji i drugi način nanošenja parfema - možete ga naprskati na četku i tako naneti na kosu, nežnim češljanjem.

Veliki broj parfema za kosu u sebi sadrži aktivne sastojke koji kosu štite od negativnog UV zračenja, zbog čega se posebno preporučuju u letnjem periodu kada je kosa najugroženija.

Takođe, parfemi za kosu su kreirani tako da vas oslobode neprijatnih mirisa poput mirisa hrane ili mirisa znoja nakon vežbanja.

U velikoj meri pomažu i u slučaju kad niste imali priliku da operete kosu kad ste planirali. Efikasno prikrivaju i ako vam je kosa masna ili se opustila.

Ukoliko do sad niste imali priliku da ispobate parfem za kosu, verujemo da će vas ove pozitivne strane navesti da to uradite.

Kako bi dejstvo  bilo najizraženije, potrebno je da kosa bude suva i čista, prosušena prirodnim putem a ne fenom za kosu, kao i da pri pranju ne koristite šampone koji u sebi sadrže silikone i sulfate.

U mnoštvu intenzivnih mirisa parfema za kosu, sigurno ćete pronaći onaj koji je svojstven vama.

Tekst: Ž. J.

Izvor: Ženski magazin