Lice je prva stvar koju svako vidi, pa nije čudno što su sve žene pomalo opterećene činjenicom da im koža bude što glatkija, blistavija i bez bora. Izuzetak svakako nije ni novopečena vojvotkinja od Saseksa Megan Markl.

Ova 36-godišnjakinja (da, zaista ima toliko!) nekoliko puta govorila je o svojoj strasti prema fitnesu, lepoti i zdravom načinu života, i svako koga je to zanimalo upućen je u njenu vegansku ishrani, ali i i činjenicu da voli minimalističku šminku koja ne skriva njene pegice.

PROČITAJTE JOŠ: DIJETU NOVE ENGLESKE PRINCEZE MOŽE DA DRŽI SVAKA ŽENA: evo šta jede Megan Markl za savršeno telo

Megan je očigledno blagoslovena dobrim genima, ali navodno pribegava i nekonvencionalnoj metodi kako bi očuvala formu i čvrstinu svojih jagodica i brade.

"Radim vežbe za lice koje je osmislila moja omiljena kozmetičarka Nikola Džos koji bukvalno može da izvaja vaše lice. Kunem se da to radi, bez obzira na to koliko se osećate blesavo. Nije bez razloga ona toliko zauzeta uvek kada je sezona dodele prestižnih nagrada, svaka glumica želi da izgleda besprekorno", izjavila je 2014. godine Megan za magazin "Birchbox".

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta o čudesnim vežbama za lice!

Објава коју дели Dolltrends(@dolltrends) дана 25. Мај 2018. у 2:26 PDT

PageBreak

Megan je u još nekoliko navrata pohvalila Džosovu u javnosti, uporno ponavljajući da su njene masaže "prirodni zatezači lica" koje pomažu da se lice oblikuje.

PROČITAJTE JOŠ: POTPUNO PROMENILA IZGLED - MEGAN MARKL SE PRVI PUT POJAVILA U JAVNOSTI POSLE VENČANJA: nećete verovati šta je nova engleska princeza obukla (FOTO)

Masaže lice popularne su jer oslobađaju kožu od toksina i štetnih materija, ali i stimulišu limfni sistem koji u stvari i odvodi toksine i čini da koža bude čista i blistava.

Istraživanje koje je sprovedene 2018. godine na Medicinskom Univerzitetu u Nortsvernu pokazalo je da 30 minuta dnevnog vežbanja lica može da pomogne u borbi protiv starenja, a tokom 20 nedelja žene srednjih godina zapazille su primetnu razliku - njihovi obrazi su se podigli i nisu više visili sa lica.

Učesnice su imale od 40 do 65 godina, a od 27 njih samo se 16 u potpunosti pridržavalo zadatih zadataka. Trebalo je da svakodnevno u prvih osam nedelja izvode 32 kratke vežbe lica, svaku po minut, a nakon toga do kraja studije bilo je neophodno da vežbaju svaki drugi dan. Sve učesnice (koje su sprovodile vežbe) potvrdile su da vidi značajni napredak i da njihovo lice izgleda bar tri godine mlađe.

"Sada postoje i dokazi da vežbe na licu mogu da poboljšaju čitavu strukturu lica i umanje znakove starenja. Vežbe ojačavaju mišiće lica, tako da ono postaje čvršće, tonirano i oblikovano kao da je nekoliko godina mlađe", objasnio je dokor Murad Alam, vodeći u pomenutom istraživanju. Ukoliko ste zainteresovani da probate ovu tehniku, evo nekih joga vežbica sa Instagrama. Pa, ako imate vremena i živaca - probajte.

Tekst: S. P.

Izvor: Žena