Uporne naslage celulita na butinama problem su čak i za žene koje se bave sportom i paze na ishranu, piše Lepa & Srećna

Građa tela u obliku "kruške" dodatno bude pogoršana deformacijama na bokovima koje uzrokuje celulit. Ako ste već pokušali sve - trčanje, blato, masaže, kofeinska pakovanja - a i dalje nema rezultata, a niste spremni na plastičnu operaciju, treba da probate tehniku "vatra i led". 

PROČITAJTE JOŠ: 3 VRSTE BUBULJICA KOJE NE SMETE DA CEDITE: Ove AKNE ne pipajte SAMI!

Žene koje su već pokušale sa dijetom i vežbanjem, izbegavaju alkohol i piju velike količine vode žale se da vitkost tela još više naglašava njihov celulit.

Nije u pitanju samo deformisana silueta butina, problem je i neravna površina kože, tako mrska formulacija - pomorandžina kora!

Neke od ovih dama pristaće na liposukciju koja traži i vreme za oporavak, a nosi opasnost od komplikacija. Strah od anestezije, dreniranja rane, ožiljaka, delovanja medikamenata sprečiće mnoge da se usude na takav operativni zahvat.

Kako kaže jedna od njih: "ne mogu da rizikujem da mi dete ostane bez majke samo zato što ja želim da izgledam zgodno u bikiniju"!

Još jedan problem vezan je za liposukciju. Naime, tekstura kože može ostati izuzetno neprivlačna čak i kad se smanji obim butina. To i ne čudi, jer gubitak masnih naslaga neće smanjiti i neravnine na koži

Zato se i dešava da žene koje se odluče na ovaj operativni zahvat ipak ne mogu da nose bikini i često ostanu nezadovoljne svojim "novim" izgledom.

Zato nije ni čudo što metoda u kojoj se ne koriste ni igle ni hiruški noževi dobija na popularnosti u svetu - tehnika "vatra i led". 

KAKO ONA FUNKCIONIŠE PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANICI!

PageBreak

Metoda kombinuje dve izuzetne terapije. Prva je kriolipoliza koja ubija ćelije masnog tkiva a mast se "otapa" i ekstrahuje iz tela pri čemu ostale ćelije ostaju neoštećene. Potreban je samo jedan tretman, ali da bi se se rezultati zaista i ostvarili obično mora da se sačeka od jednog do tri meseca

PROČITAJTE JOŠ: KRISTI BRINKLI (63) U BIKINIJU POTUKLA SVETSKI I SVOJ REKORD: Ko su ćerke a ko mama na ovoj slici? (FOTO)

Međutim, kao i kod liposukcije, otklanjanje masnoće ne rešava problem kože, naprotiv, ona može postati još ružnija. 

Tu stupa na scenu drugi deo tehnike - "vatra"! U njoj se koriste radiofrekvencije koje zagrevaju kolagen ispod kože, zahvaljujući čemu se ona zateže i onda regeneriše. 

PROČITAJTE JOŠ: Trikovi SEKSI dama na INSTAGRAMU: kako sakriti celulit i salo na stomaku za perfektnu SELFI sliku (FOTO)

"Vatra i led" nije hiruška procedura ali to ne znači da je prijatna. Kriolipoliza ume da bude bolna, mada većina pacijenata doživljava utrnulost. Kod "vatrenog" dela nema previše neprijatnih efekata. Efekat lepše i zategnutije kože bude primetan vrlo brzo, a kada posle opisanog perioda dođe i rezultat kriolipolize, butine će biti i tanje i glatke!

Stručnjaci upozoravaju da ova metoda nipošto neće rešiti problem gojaznosti, pa je neophodno da se prvo pozabavite viškom kilograma a tek onda celulitom. Takođe, "vatra i led" ne sprečavaju novi nastanak celulita - mast se ponovo može nakupiti u ćelijama. Ipak, rezultati u lečenju celulita su impresivni - moguće je stanjiti butine i za do 12 cm u obimu, a prosečno trajanje terapije je oko 2 meseca.

Tekst: K. Ivanović

Izvor: Lepa & Srećna