Autoportret načinjen mobilni telefonom ili veb kamerom, poznat pod nadimkom "selfi", postao je sinonim narcizma 21. veka ali i izveštačene kvazi-lepote tipične za rijaliti programe.

Napućena usta i neprirodno istaknute jagodice, vulgarni dekoltei i veštački osmesi glavne su tačke zbog kojih mnogi ismevaju selfi lepotu.

Da se autoportret može napraviti i s merom i sa svrhom, dokazala je Jelena Đoković koja je na Instagram profilu objavila svoj prvi selfi 24. oktobra 2015. godine.

PROČITAJTE JOŠ: Kako se hrani Jelena Đoković: Ovo je moj recept za kolače (FOTO)

Činjenica da lepa supruga našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića ipak prati trendove ne znači i da im se slepo pokorava. Njen selfi nema baš nikakve sličnosti sa internet izdanjima silikonskih zvezda. 

Jelena se osmehuje prirodno i spontano, jagodice i obrve nisu iscrtane niti ima na licu bilo kakvu šminku, a dekolte uopšte i nije na slici.

PROČITAJTE JOŠ: Plan vežbanja od 30 minuta: recept Jelene Đoković za zdravo telo i zdrav duh (FOTO)

Glavna tema Jeleninog posta jeste lepota, ali mlada mama ne preporučuje nikakve kozmetičke preparate niti hiruške zahvate za lepotu! Naprotiv, ona objašnjava da i svoje sad već čuvene frizure, koje svi ženski portali hvale, pravi sama, bez slavnih stilista, frizera i vizažista koje druge dame angažuju.

PROČITAJTE JOŠ: Lepota koju voli ceo svet: 8 najlepših frizura Jelene Đoković (FOTO)

"Već ste primetili da volim pletenice", piše Jelena, "a naučila sam da ih pravim sama - uz pomoć tutorijala na Internetu. Dobro se osećam kad znam da ne zavisim ni od koga već samo od sebe i dobrog WI-FI singala", objasnila je.

Izvor: Lisa