Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVI SIGNALI UPUĆUJU DA JE BILJKA PRED UGINUĆEM: Uzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo, pa uništavamo koren cveća

Pročitajte naše savete i spasite biljku na vreme.

  Izvor: Printscreen/ YouTube Epic Gardening

Većina nas greši prilikom zalivanja i negovanja sobnog cveća, a princip je zapravo veoma jednostavan. Stručnjaci smatraju da najčešće grešimo kada je u pitanju zalivanje, pa dolazimo do toga da biljka vene iz korena.

Možda će vas zanimati

Pravilo broj jedan glasi: Ovako se zalivaju biljke!

Preterano zalivanje može da dovede do truljenja korena same biljke, a u tom slučaju joj nema spasa. Veoma je važno obratiti pažnju na znakove upozorenja koje nam omiljeno cveće šalje.

Drugo važno pravilo glasi: Ne zalivati ako je zemlja mokra

Najvažnija stvar jeste da kada vidite da je zemlja mokra, ne zalivate biljku. Uvek će vam se učiniti da je suva pri samoj površini, ali ukoliko stavite prst u zemlju primetićete da je ona zapravo mokra i da u tom slučaju nikako ne trebada je zalivate. Višak vode bi mogao da ubije vašu biljku.

Možda će vas zanimati

Treće pravilo glasi: Žuti listovi su alarm za uzbunu

Ukoliko primetite da su listovi na sobnim biljkama žuti, to sasvim sigurno znači da biljka vene i da ima previše vode.

Šta raditi kada je stabljika mekana?

U tom slučaju odmah prestanite sa zalivanjem, jer je biljka na korak do umiranja. Mekana i gnjecava stabljika je znak da biljci nema spasa i da nikako ne nastavljate da joj dajete vodu. 

Bubice oko biljke

Insekti često znaju da se skupljaju oko biljke kada ima previše vode, to treba da vam bude znak da prikočite sa zalivanjem ili da skroz prestanete.

Pročitajte i ovo

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije