Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POVRĆE KOJE SE LAKO GAJI NA TERASI: Ne zauzima mnogo prostora, a donosi mnogo plodova

Idealno vreme za sadnju paradajza je kraj aprila i početak maja.

 Kako jednostavno gajiti paradajz u bašti ili na terasi Izvor: Shutterstock

Ako još uvek nemate ideju kako da ukrasite svoju terasu, razmislite o tome da spojite i lepo i korisno. Umesto veće ukrasne biljke zasadite paradajz. Važno je samo da odaberete deo na terasi koji je makar šest sati dnevno obasjan suncem. Idealno vreme za sadnju paradajza je upravo sad - kraj aprila i početak maja.

Možete da nabavite rasad ili da ga uzgojite iz semena, bitno je da odaberete vrstu koja je niska - onu koja ne raste više od 90-120 cm.

Važno je da uzmete veliku saksiju kako bi paradajz imao prostora, stručnjaci savetuju da ima čak 75 litara, ali i obavezne rupe i tacnu kako bi se cedio višak vode od zalivanja. Kako bi paradajz uspeo pre nego što stavite sadnicu u saksiju, u zemlju dodajte:

Iskusni baštovani savetuju da biljku zalijemo jednom, sačekamo da prođe 10 minuta i postupak ponovaljamo sve dok se voda ne pojavi na tacni. Takođe je jako važno da zalivamo koren, ali ne i lišće. Ako ste izabrali neku višu sortu paradajza, postavite štap na koji ćete vezivati stabljiku kako se ne bi polomila.

 Kako jednostavno gajiti paradajz u bašti ili na terasi Izvor: Shutterstock

Tekst: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije