Davne 2002. godine priliku da učestvuje u kreiranju izložbe cveća u Londonu dobio je princ Čarls i tada je svojim vizijama odao počast baki, voljenoj Kraljici majci.

Ove godine tako nešto doživeće 37-godišnja vojvotkinja od Kembridža pa je već mesecima u pripremama za Kraljevsku izložbu cveća koja će se održati u maju 2019. godine.

Kejt Midlton će u saradnji sa kraljevskim stručnjacima za hortikulturu i arhitektima, Andreom Dejvis i Adamom Vajtom, osmisliti kreativno rešenje za ovogodišnju izložbu.

Osim što će time pružiti posetiocima dašak kraljevskog ugođaja, Kejt planira odati počast svojoj humanitarnoj fondaciji koja se brine o mentalnom i psihičkom zdravlju. Kensingtonska palata je na Instagramu sada objavila nacrte i zamisli kreativne vojvotkinje. Ona je ovu izložbu zamislila pod temom 'Povratak prirodi', a sve će biti i u znaku vraćanja u detinjstvo. U vrtu će biti mnoštvo sadržaja za decu i mlade, a ceo koncept je zamišljen kao interakcija s prirodom.

Na skici se jasno vidi kućica na drvetu, šator ispred kojeg gori logorska vatra, ljuljaške od drveta, a sve je obogaćeno zelenilom. "Vrt je kreiran na temelju elemenata iz detinjstva vojvotkinje Kejt Midlton i onih koje danas stvara sa svojom decom", poručili su iz palate.

Tekst: Nikolina Belošević

Izvor: Tportal