Jesenja bajka u svaku baštu unese rapsodiju boja i radosti, ali nijedan vrt tokom jeseni ne bi izgledao tako božanstveno bez vrednih ruku baštovana, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: Šta znači vaša hrizantema: legenda kaže da donosi dugovečnost svome baštovanu

Tako je naša čitateljka i marljiva baštovanka Marija StankovićĐorđević posvetila dvorištu posebnu pažnju i napravila pravo jesenje cvetno carstvo.

"Dvorište je malo, ali je pogodno za održavanje. Sama ga uređujem već 6 godina," ističe Marija.

Marija tokom proleća, leta i jeseni sadi biljke i presađuje, dok je njen suprug zadužen za košenje travnjaka

Najveću pažnju u Marijinom vrtu privlače kraljice jeseni hrizanteme, ali nemoguće je zanemariti atraktivne crne petunije Od vrsta cveća tu su još sukulente, muškatle, a poseban dodatak divnom cveću jesu divne kućice za ptice.

Još slika iz bašte naše čitateljke Marije pogledajte OVDE!

PageBreak

Marija od proleća želi da unese još izmena u svoju baštu, a ne može nijedno cveće da izdvoji kao omiljeno.

"Volim sve vrste cveća, a volela bih još astilbu da nabavim," rekla je Marija.

PROČITAJTE JOŠ: Delikatan ladolež za vaš balkon

Poseban duh jeseni u ovu baštu donose ukrasne tikve, a verujemo da se Marijino cvetno carstvo najviše sviđa njenoj mački koja pozira na fotografijama pored cveća.

Ideje za uređenje bašte su Marijine, a suprug obavlja fizičke poslove. Iako su veliki trud uredili da cela bašte izgleda lepo, ipak cela porodica ima svoj omiljeni kutak u dvorištu.

"Omiljeno mesto za sedenje je ispod trešnje koja se toliko se raširila da je cela porodica voli, a za Vidovdan je zrela i puna," ističe Marija.

Sve slike iz bašte naše čitateljke Marije pogledajte OVDE!

Izvor: Lepa & srećna

LepaiSrecna Jesen se uselila u baštu naše vredne čitateljke, a evo kako izgleda vrt u kojem rastu divne hrizanteme, petunije i ukrasne tikve!