Ova jednogodišnja biljka raste do visine od oko jednog metra i cveta u ružičastoj i beloj boji, mada se mogu videti i cvetovi u nijansi lavande.

Prija joj sunčano stanište i može da podnese povremenu sušu, ali ne treba dozvoliti da joj se tlo sasvim osuši. Izgledaće sjajno u vrelim letnjim danima, mada krajem leta počinju da opadaju najniži cvetovi na stabljici pa treba planirati da se ovo prikrije drugim cvetovima u leji. Stabljike su dovoljno snažne pa im nije potrebna nikakva potpora.

Paukov cvet je bodljikav pa treba da budete oprezni kad radite s njim. Dekorativni su i listovi, koji plene svojim duguljastim oblikom u obliku koplja kao i upečatljivim mirisom. Zbog pomalo mošusne arome možda ćete želeti da ih držite malo dalje od prozora spavaćih soba.

PROČITAJTE JOŠ: Kasne letnje cvetnice: kako da podmladite purpurnu ehinaceu

Cleome možete posejati oko četiri nedelje pre kraja mrazeva, ali nemojte očekivati da nikne najmanje dve nedelje. Kad izdanci budu dovoljno veliki da se njima može rukovati, presadite ih u saksije ili žardinjere i iznesite napolje.

PROČITAJTE JOŠ: Kako da ukrasite fasadu i dvorište kuće: ružičaste cvetnice u kombinaciji sa zelenilom

Paukov cvet može biti očaravajući dodatak vašoj bašti, bez obzira na to da li imate čitave leje na raspolaganju ili samo nekoliko saksija. Pleni visinom i teksturom stabljike i uživaćete gledajući ga na letnjem povetarcu.

Izvor: Lisa / Moja lepa bašta