Posao: Vama strpljenje nije baš velika vrlina, a tokom meseca septembra ćete bolje nego inače naučiti ovu lekciju. Naime, Merkur je od 18.septembra u retrogradnom kretanju kroz vaše peto polje koje znači i kreativnost i komunikaciju, a Jupiter u zemljanoj i perfekcionističkoj Devici, od vas će zahtevati strpljenje, sistematičnost, planiranje i tačnost. Um će vam raditi brže nego inače, a svi koji se bave organizacijom posla, radiće odlično. Jako je važno da vi ne ishitrite ni sa jednom odlukom i da čekate pravo vreme za prave poslove, jer ćete tako sa manje truda mnogo više postići.

Ljubav: U nedoumici ste gotovo čitavog leta da li da sačuvate svoju dosadašnju vezu, ili da se okrenete novoj vezi koja će vas ispuniti novim iskustvima.Septembar je mesec u kome morate doneti neke konačne emotivne odluke. Prestanete da se okrećete preko ramena i tražite da neko drugi, umesto vas donosi odluke u vaše ime i da za njih snosi odgovornost. Kada Merkur krene retrogradnim hodom, kao vaša vladajuća planeta kroz prijateljski znak Vage, budite inicijator tolerantnog pristupa i pomirenja u svakom smislu,bilo da se mirite sa svojom voljenom osobom, ili sopstvenim greškama u vašem odnosu.

Zdravlje: Vi ste intelektualni tip i  zato bi trebalo d aneđete pogodnu delatnost da vas opusti, hobi koji će biti blizak vašem načinu razmišljanja i na prijatan način umanjiti nervozu koja je vaš odgovor na stress I sve izazove koji sa stresom dolaze. Moguć je manji gubitak težine, ali vi ste inače jedan od najvitkijih znakova, pa to neće biti neka velika promena.

Horoskop radi Tatjana Drobac, tatjanadrobac@hotmail.rs, 062 858 83 31