OVAN

POSAO: Kvadrat Urana na Saturn i Mladog Meseca na eklipsi Sunca u Strelcu će sigurno doprineti ovom sazvežđu da bude više nego što je bio ranije. Buđenje ideja, novi planovi i kontakt sa inostranstvom, pred kraj meseca već bi trebalo da imate jasne stavove o tome šta i kako treba da radite. Vi ionako imate veliku energiju koju možete i drugima da podarite, da pokrenete ono što ne bi pošlo za rukom drugim znakovima. Imaćete period naplaćivanja duga, posebno dobra saradnja sa osobama iz znaka Vodolija, Lav, Škorpija ili Strelac. Ženska osoba koja dolazi iz inostranstva treba da bude neko ko će vam značiti dosta za bolju poslovnu budućnost. Treba da prihvatite saradnju. LJUBAV: Retrogradna Venera u znaku Jarac sa konjuncijom Plutona daće krila posebno Ovnu treće dekade. Treba da se okrenu zabavi i udvaranju. Rođeni u prvoj i drugoj dekadi tražiće mirniju vezu. Biće posebno naglašen period posle 20. u mesecu. Za one koji su zauzeti, u  braku ili vezi, počinje faza boljeg slaganja sa partnerom, posebno pred kraj godine, kada se diže euforija oko novogodišnjih praznika. ZDRAVLJE: Krvni pritisak, venska cirkulacija, način ishrane i promene na tom polju mogu pomoći u ozdravljenju.

BIK

POSAO: Teži period za Bikove, bar do druge polovine meseca. Postoji mogućnost da neko ko je bio dugogodišnji partner otkaže saradnju. Morate da budete stabilniji i racionalniji što i priliči vašem sazvežđu. Osoba sa kojom ste dugo radili i sarađivali će morati da vam otkrije pravo lice. Imate dobru saradnju sa Ovnom i Blizancima. Iako od jednog Jarca očekujete pomoć, ona će doći, ali u trećoj nedelji meseca. Bikovima je sada potreban novac, posebno pred kraj godine kada planiraju ulaganje i dalje unapređenje posla. Imaćete duži put u inostranstvo pre Nove godine, gde ćete završiti dogovore za napredak u poslu i dobar start naredne godine. LJUBAV: U ljubavi ste uvek optimista i raspoloženi za nove avanture. Period ovog meseca će biti pun izazova, zbog retro Venere ima mogućnosti za vraćanje bivših ljubavi, ali i tajne ljubavi, prevare, obično se to dešava na poslu. Imate šansu za putovanje u inostranstvo a to upravo daje priliku za avanturu. Jedna muška Škorpija vas čeka kada se najmanje nadate, a ako ste muškog pola, onda možete očekivati udvaranje osobe koja je rođena u znaku Jarca,Vage ili Raka. Oni koji su u braku ili vezi mogu pojačati strast partnera pa se on odnosi prema vama sa više pažnje i želje. ZDRAVLJE: Treba pripaziti na donji deo tela, donje deo kičme i donje ekstremitete.

BLIZANCI

POSAO: Dobra saradnja na polju trgovine ili komunikacija sa zemljanim znakovima - Jarac, Devica, Bik. Sredina meseca može da bude napeta jer ćete želeti da završite sve što ste imali tokom godine. Ne želite da ostajete dužni ili da sami sebi stvarate nerešive situacije. Imaćete pomoć jednog Ovna ili Škorpije koji bi mogli da vas posavetuju. Ne bi bilo loše da se konsultujete sa Jarcem oko zarade dodatnog novca. Uglavnom, vi ste spremni za kraj godine, kada možete realno da očekujete dobar završetak. Blizanci su uvek spremni na najbolje pa će im i ovaj mesec takav biti. LJUBAV: Veoma vam je stalo do partnera sa kojim ste. Ovo se posebno odnosi na one koji su u braku ili vezi. Planirate da ćete biti zajedno i u novogodišnjoj noći ali na nekom dalekom mestu, možda topli krajevi. Oni koji su slobodni mogu da budu u novom poznanstvu preko prijatelja, a jedna Vodolija, Ribe, Rak ili Blizanci će biti zainteresovani za vas. ZDRAVLJE: Dosta se dobro osećate, mada uvek treba obratiti pažnju na pluća.

RAK

POSAO: Period prve polovine meseca mora da bude otežan jer imate saradnike koji su veoma teški i nestabilni. Stalno ćete brinuti o novcu i čekati da vam se razreše finansijski problemi. Bolji period za sve Rakove sledi od druge polovine meseca. Imaćete pomoć i imaćete podršku saradnika sa kojima ste nekada radili. Najbolje je da sarađujete sa zemljanim znakovima, posebno Jarac i Bik a ako imate poslovnu saradnju sa Ribama, onda ćete morati da sačekate novac ili projekat koji ste započeli. Bilo bi dobro da odete za inostranstvo od 10. decembra. LJUBAV: Novo poznanstvo je moguće ali daleko od mesta stanovanja. Osoba koja će vas zainteresovati bi mogla biti i druge vere. Postoji mogućnost da se vežete za jednu Vagu ili Devicu. Iako vas osoba u znaku Blizanci zanima, moraćete da uložite dodatni napor kako bi je osvojili. Ponekad ste nejasni sami sebi. Osobe u braku moraju da budu pažljivije prema supružniku jer vaš odnos nije kako treba. Postoji mogućnost tajne veze. Taj odnos ipak ima uticaj retro Venere u vašem sedmom polju. Kraj meseca ipak dočekujete u krugu porodice i srećnom raspoloženju. ZDRAVLJE: Dosta pažnje treba da posvetite svojoj telesnoj težini.

LAV

POSAO: Kao i uvek imate puno snage i energije da napredujete. Uglavnom dobru planetarnu energiju imate kada se u tranzitu na Sunce nađe vatrena planeta kao npr. Mars u Strelcu, jer tada je vaš optimizam u porastu i samim tim imate volju i snagu da se pokrenete. Možda ćete doživeti razočaranje preko nekih prijatelja, ali i to će brzo da se završi jer ćete postaviti jasne standarde rada i saradnje. Novac vam stiže od sredine meseca a možete imati i neke bonuse koji će se pokazati kao prijatno iznenađenje. Uglavnom, poslovi koji su dobri za mesec decembar su sigurno poslovi trgovine, saobraćaja i vezano za mašine. Saradnja bi bila dobra sa Bikom ili Rakom. Kraj godine je za vas novi početak za budući period. LJUBAV: Problema uvek može da bude, jer ste veoma dinamična osoba. Ako partner nastupi nešto arogantnije prema vama, može očekivati burnu reakciju. Ipak, radite uvek na pomirenju. Ako ste slobodni, onda očekujte da ćete pred kraj meseca imati zanimljivo poznanstvo sa osobom iz neke evropske države sa severa. ZDRAVLJE: Jaki ste. Sunce tranzitno u dobrom aspektu sa vašim natalnim Suncem štiti zdravlje.

DEVICA

POSAO: Stalno ste u nekom prelaznom periodu, moglo bi se reći. Vi treba da poslujete sa jakim i stranim korporacijama. Ukoliko vam je gazda stranac, možete imati izvesni konflikt. Ukoliko radite samostalno, obratite pažnju na saradnike i radnike. Često ste meta ljubomore. Počnite to ozbiljno da prihvatite kako bi vaš autoritet opstao. Dobar period za novac od 12. u mesecu. Sa Devicama možete imati jako dobru saradnju, sa Strelčevima više naglašen flert na poslu nego sam rad, dok će Bik jako pozitivno uticati na razvoj vaše svesti prema samom poslovanju. Obratite pažnju na pomračenje Sunca, u tom periodu manje ulažite. LJUBAV: Vi ste u periodu velike ljubavi i treba da iskoristite dobre aspekte. Pokušajte da na tren budete slobodniji i izađete iz tog zatvora Device i čednosti i na taj način pustite pravu unutrašnju enegiju ljubavi da dođe do izražaja. Partner je uz vas a možete da započnete i zajednički život, što bi bilo najbolje. Dobar period sa Vagama, Jarčevima i Škorpijom. Device u braku ili dužoj vezi razmišljaju o proširenju porodice ili kupovini neke nekretnine. ZDRAVLJE: Treba obratiti pažnju na kardio sistem i urogenitalni trakt.

VAGA

POSAO: Vraćate se u život. U drugoj nedelji meseca možete da očekujete preokret i da samo poslovanje preusmerite u svom pravcu. Bilo je konfuznih momenata ali ste zaista uspešno prebrodili svačiju sugestiju, ipak na kraju ste svoji. Imate ponude pred sam kraj meseca za inostranstvo a Novu godinu možete upravo i tamo dočekati zbog važnih projekata. Strelac, Ovan i Bik su dobri za saradnju. Imaćete jedan susret sa osobom iz znaka Riba, sa kojom ćete stvoriti zanimljiv projekat. Novac vam stiže malo po malo tokom meseca, ali kraj godine bi trebalo da donese definitivno veliku dobit, bar onoliko koliko vi smatrate da je dovoljno da pokrijete sve nedostatke koje ste imali u prethodnom periodu. LJUBAV: Povratak stare ljubavi će podići raspoloženje. Ali to je takozvano "poravnanje karme" dve osobe koje su morale ponovo da se sretnu. Do kraja godine, meseca možete očekivati rasplet sa "starom sudbinom" i ulaskom u novu. Novo poznanstvo vam sledi kroz posao, inostranstvo ili preko prijatelja. Dobar odnos i velika strast sa Rakom. Zatim jedna osoba rođena u vašem znaku Vaga vam može biti važna, posebno ako ste ženskog pola. Ukoliko ste muškarac Vaga, onda ćete imati veliku romansu sa ženom Blizanci. Vage u braku ili vezi čekaju kraj godine kako bi proveli lepe trenutke u inostranstvu sa porodicom. ZDRAVLJE:  Fizička kondicija najvažnija.

ŠKORPIJA

POSAO: Morate da se skoncentrišete tokom meseca jer do kraja godine imate važna rešavanja na sudu. To svakako ima značaj za dalji rad i poslovanje, posebno ako imate firmu, kompaniju ili neku veću trgovačku radnju. Dobar odnos sa zemljanim znakovima i vodenim. Ribe su jako dobre kada je intuicija u pitanju i kada se rešavaju neke nedoumice. Devica će vam biti dobra kao knjigovođa i savetnik za praktične stvari, dok Jarac može da vas poveže sa bitnim ljudima. Važno je da budete sigurni u sebe i da na taj način uradite ono što bi se očekivalo od vas a to je da novac koji ulažete u nove projekte bude uvećan već početkom naredne godine. Naravno, obratite pažnju na eklipsu u vašem drugom polju, samim tim i novac. LJUBAV: Vi ste bili veoma nepažljivi kada je stalni partner u pitanju. Postoji mogućnost da budete u nekoj vrsti izolacije, odvojenosti od stalne ljubavi uprvo zbog vašeg stava prema voljenoj osobi. Pokušajte da se promenite jer imate dobar ljubavni planetarni period od druge polovine meseca. Slobodne Škorpije mogu biti okrenute više nekoj vrsti tajnih ljubavi ili vezanosti za partnera posesivno, gde neće videti pravu sliku o njoj. Savet je svakako razum i promišljenost osobine koje nisu ovom znaku nepoznate. ZDRAVLJE: Čuvajte kičmu, posebno ste osetljivi na grlo, pluća.

STRELAC

POSAO: Očekujete jednog Lava koji treba da započne saradnju sa vama. Imate osetljive aspekte koji se dešavaju baš u vašem znaku i možete startovati mesec dobro i povoljno ako pre toga napravite biznis plan. Okupićete ljude, saradnike mnoge oko vas i očekivanja za uspeh su realna. Mada ste ponekad i previše opušteni pokušajte da taj svoj entuzijazam spustite u realne granice jer će vam novac i dalje trebati za ulaganje i širenje posla. Ukoliko imate nešto na sudu, pokušajte da to rešite do 20. u mesecu. Putovanje u inostranstvo moguće je u drugoj polovini meseca, a za neke Strelčeve čak i odlazak u prekookeanske države, veoma aktuelne za dobar posao. LJUBAV: Bićete privučeni vatrenim i vazdušnim znakovima. Možete očekivati da vaša prava ljubav tek dolazi tokom druge polovine meseca i samim tim možete otvoriti polje emocija. Sa Vodolijom imate jako dobru interakciju i sigurno je da ćete biti u vezi sa takvom osobom. Bik vas voli i očekuje vašu pažnju. Iako ste vi za zemljane znake neuhvatljivi, ipak možete da računate na vernost i strast. Strelci u braku ili vezi imaju jako dobar period pred kraj godine, kada im se otvara kraći put gde mogu da pojačaju svoju ljubav. ZDRAVLJE: Dosta dobro, nema težih promena.

JARAC

POSAO: Najbolje je da sami krenete svojim putem. Vi ste veoma odgovorna osoba i imate puno želje, snage, energije i upornosti, tako da za vas težak period ne postoji. Početak meseca težak a druga polovina veoma povoljna za razmišljanje i pokretanje ideja i samog posla. Saradnja sa Ovnom, Lavom, Vodolijom može da bude veoma povoljna jer ćete sigurno napredovati i izgraditi poslovni plan koji vam je namenjen. Putovanje za inostranstvo krajem godine. Dobri poslovni potezi sa Holandijom, Nemačkom i Slovenijom. Oni koji žele sopstveni biznis najbolje da ga pokrenu od naredne godine. LJUBAV: Zanimljiv period. Cela godina je bila obojena prošlošću. Stara ljubav je aktuelna i dalje, ali ima izvesnih blokada, zbog retro Venere u vašem znaku. Morate da se okrenete budućnosti. Vi ste karmički znak, a to znači da se često vraćate u prošlost i često imate epizode bivših događaja. Morate da izađete iz tog kruga jer ste veoma nadahnuti a imate i dobre aspekte za novu ljubav i nov život. Važno je da se pokrenete. Jarčevi u braku ili vezi imaju dobar period od treće nedelje meseca, posebno oni koji su rođeni u drugoj dekadi znaka. Srećan je kraj godine, a početak nove možete da očekujete u velikom društvu na nekom luksuznom mestu. ZDRAVLJE: Imunološki sistem najvažniji tokom hladnih dana. Dobro se osećate.

VODOLIJA

POSAO: Potrebna vam je podrška prijatelja. Oni su sada vaša zvezda vodolja. Ponekad pokazujete oholost i preteranu hladnoću prema drugima. Pokušajte da se opustite i pustite druge da vas vode. Imate dobar period posle 10. u mesecu. Tada vam sledi napredak i nove ideje se projektuju kroz uspeh i vaša moć dolazi do izražaja. Saradnja sa Jarcem potrebna, Strelac može da bude od velike koristi, kao i Vaga koja će vam dati prave pravne savete. Do kraja meseca ili godine imaćete pravu sliku o tome kako i šta dalje u budućnosti, što i predstavlja Vodoliju kao znak budućih i novih projekata. LJUBAV: Želite mir. Imate vezu koja je konfuzna i koja vam ne daje stabilnost. Ali, šta je dobro u svemu tome? Dobro je to što ćete ipak imati i veću strast i veći užitak. Ono što je važno je da vas ta osoba voli i želi. Ne treba imati nesigurnost oko toga. Vodolije u braku traže podršku partnera na svim životnim poljima. Dobar period za sve Vodolije od 17. u mesecu. ZDRAVLJE: Nervni sistem poremećen. Sklonost ka problemima srca i pluća.

RIBE

POSAO: Vama je decembar jedan od interesantnijih meseci u godini. Pojačanu intuiciju imate. Sve što vidite putem vašeg srca to se i ostvari. Bićete u novim radnim zadacima tokom druge polovine meseca,a pravo poslovno "ludilo" vas očekuje na samom kraju godine. Novac veći preko znaka Ovan,Vodolija ili Jarac. Inostranstvo već od samog početka meseca. Vi ste spremni da novu godinu započnete u pozitivnom bilansu. LJUBAV: Udaljeni ste od partnera. Pokušajte da priđete na neki neobavezan način. Pokušajte da budete zanimljivi i pomalo intrigantni. Pred kraj godine imaćete dobar period za pomirenje, dok slobodni imaju pojačanu energiju i privlače na sve strane. Biće vam zanimljivo na putu pred Novu godinu i tamo imate poznanstvo. Ovde ćete biti okupirani jednom Škorpijom koja vam neće dati mira. Ako uđete u vezu sa Vagom, ne očekujte da traje dugo. Stoga je najbolje da birate osobe iz zemljanog znaka jer ćete sa njima imati pravi put u sigurnu ljubav i stabilnost. ZDRAVLJE: Važno je da imate podršku partnera i vaše zdravlje je mnogo bolje.

Za još saveta u vezi sa astrologijom i numerologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte... posetite YouTube kanal Astrolog Darka Cvetković.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.

Izvor: Lepa&Srećna