Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOROSKOP OBEĆAVA FATALNU LJUBAV I UZBUĐENJE, A NOVAC STIŽE DO KRAJA OKTOBRA: Venera povoljna, evo šta jedino brine!

  Izvor: Shutterstock

Horoskop za period dok je Venera u Devici, do 28. oktobra 2020. godine!

Iako se Devica smatra znakom Venerinog pada, situacija i nije tako strašna budući da je ona dnevni vladalac Device, a na određenim stepenima u Devici je u terminu i u svom dekanu. Ovo sve znači da, iako je u padu, ima određeni dignitet i snagu.

Venera označava odnose i veze s drugim ljudima, ne samo partnerske, već i sve ostale veze. Kada pišem o odnosima ne mislim samo na partnerske, već i na odnose sa npr. roditeljima, decom, prijateljima, kolegama – o kojem se odnosu radi najviše zavisi od kuće u natalnoj karti pojedinca.

Venera do kraja oktobra 2020. godine čini povoljne aspekte (trouglove) s Jupiterom, Plutonom i Saturnom. Budući da se radi o znaku Device ovo je izuzetna prilika da se iskomuniciraju svi nesporazumi, poprave odnosi i komunikacija među ljudima.

Ovome pridonosi i odlazak Venere iz opozicije s Neptunom pa nema više zavaravanja, iluzija, pogrešnog razumevanja i razočarenja.

Venera i Jupiter donose tople osećaje, popularnost, slavu, bogat društveni život (pošto je covid kriza, rekla bi na drušvenim mrežama), udobnost, sreću u ljubavi. U indijskoj astrologiji, i u tradicionalnoj zapadnoj astrologiji povoljan aspekt Venere i Jupitera označavao je upoznavanje i/ili početak ljubavne veze ili braka (uz Veneru i Sunce).

ASTRO PROGNOZE

Ovaj aspekt u modernoj astrologiji, iako se i dalje koristi, više je dodeljen povoljnom aspektu Venere i Marsa, jer danas ljubavi kreću iz pozicije zaljubljenosti, strasti, dok su se u ranijim vremenima, a u Indiji i danas, brakovi ugovarali, a smatralo se da je Veneri (ženi) potreban učitelj i neko mudriji (Jupiter), a ne ravnopravan partner (Mars).

Venera i Pluton u povoljnom aspektu daju priliku da se iskaže ono što nas dubinski muči u nekom odnosu i to na konstruktivan način, dakle bez stresa i svađa. Pluton ne daje površne razgovore, već one dubinske, ide u srž stvari i problema. Ako su postojale određene nejasnoće (pogotovo nastale poslednjih dana zbog opozicije Venere i Neptuna) ili svađe, sad se one mogu razrešiti i to dubinski.

Pluton je takođe planeta transformacije tako da se odnos može promeniti, produbiti i podići na viši i prisniji nivo. Ovaj aspekt donosi i fatalne ljubavi i privlačnosti, snažan osećaj ljubavi, uzbudljiv seksualni život.

Venera i Saturn nose čvrste i stabilne veze, lojalnost, samokontrolu, povezivanje sa starijim ljudima i autoritetima. Da bi određena veza potrajala potreban je Saturn, jer bez njega sve ostaje prolazno. Ovaj aspekt takođe je dobar da se popravi odnos sa nadređenima i da ih se omekša.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije