Horoskop za retrogradni Merkur u znaku Raka od 18. juna do 12. jula 2020. godine najavljuje da je ovo vreme kada možemo da ponovo izgradimo neke nama važne veze i ojačamo ih!

Već smo naučili da za vreme retrogradnog Merkura ne kupujemo tehniku, ne potpisujemo ugovore i ne putujemo ako baš ne moramo.

Iako njegov junski retogradni hod nije drugačiji od ostalih, postoje neke stvari za koje su naredni dani izrazito pogodni...

Merkur simbolizuje mentalnu percepciju, šta i kako opažamo i na koji način obrađujemo opažene podatke.

On je sveukupna interpretacija naše subjektivne stvarnosti koju stvaramo u svom umu, simbolizuje način kako razmišljamo i učimo, kako komuniciramo. Sve ove teme u periodu retrogradnosti postaju na neki način izraženije.

Retrogradna razdoblja Merkura, bez obzira na znak u kojem se događa ili na vaš natalni Merkur, možemo odlično iskoristiti da bismo osvestili šta se događa u našem umu.

Možemo preispitati jesmo li objektivni ili subjektivni u opažanju i obradi primljenih informacija, reagujemo li na sve što nam dolazi srcem ili glavom.

Možemo osvestiti jesmo li temeljni u učenju, iskreni, znamo li slušati, a ne samo pričati.

Budući da u periodu retrogradnosti počinje novi Merkurov ciklus, i mi možemo započeti nešto novo u komunikaciji ili učiti nešto novo, na drugačiji način pristupiti učenju, jasnije se izražavati, govoriti istinu.

PageBreak

Sve teškoće koje ste možda doživeli uz retrogradni Merkur pokušajte sagledati u svetlu nužnosti da nešto promenite u vlastitom ponašanju u svim temama koje simbolizuje Merkur.

A za svako preispitivanje treba se barem privremeno smiriti, povući iz užurbanosti svakodnevice, odvojiti vreme za sebe, meditirati, pročistiti svoje misli.

Bićemo skloni turbulentnim emocijama, jer će Rak učiniti da budemo previše osetljivi. Ne oklevajte da pozovete porodicu i prijatelje ako vam treba emocionalna podrška.Trudite se da uvek jedni drugima budete oslonac i pazite na reči koje izgovarate jer bi one mogle da povrede nečiju dušu.

Budući da Rak utiče na polje porodičnih odnosa, stvari mogu postati pomalo haotične u našoj porodici. Pokušajte da stvorite svoj sopstveni prostor u vašem domu. Porodični problemi mogu iznenada nestati, zato ne zaboravite da se s njima strpljivo nosite.

Imajte na umu da retrogradni Merkur ne izaziva vašu porodičnu dramu, već vam pruža priliku da pročistite i rešite prethodne probleme. Jaku vezu sa porodicom možete izgraditi samo kada jednom pređete prošlost. To je dobra vest koju nam retrogradni Merkur u Raku donosi ovog leta.

U ovom retrogradnom periodu, bićemo primorani da preispitujemo svoje temelje. Ukoliko naše korenje nije snažno, moraćemo da ga razvijemo i čvrsto usadimo u osnovu porodičnog života.

Retrogradni Merkur suočava nas sa prošlosti i to može biti vrlo emotivno. Pomračenje Sunca u Raku takođe će učiniti retrogradnu energiju još jačom.

Kako će pomračenje Sunca 21. juna i lunarno pomračenje 5. jula uticati na efekat retrogradnog Merkura?

Pomračenje Sunca desiće se tačno za 0 stepeni prema Raku. Rizik da doživimo pad je veliki, ali to je pad koji nas podstiče da se uzdignemo i krenemo boljim putem.

Pomračenje Meseca u Jarcu donosi promene i transformaciju. Možda smo svedoci promena u našim odgovornostima, životnom smeru ili dugoročnim ciljevima.

Dok Merkur započne svoju retrogradnu fazu, Venera i Saturn će takođe biti retrogradni. Retrogradna Venera je u Blizancima, dok će Saturn biti u znaku Jarca.

Retrogradna Venera u Blizancima pomaže nam da izbalansiramo svoje misli. Blizanci su društven znak koji vešto kreira dobre odnose, pa će pomoći da se reše mnogi konflikti na polju porodice. Dobra komunikacija je ključno rešenje svakog problema.

Retrogradni Saturn u Jarcu u opoziciji je sa znakom Raka i podstiče snažne i moćne emocije. Ohladite glavu i pazite na svaku izgovorenu reč.

Verujte u pomoć i čuda Univerzuma i sve će biti u redu!

Prilagođeno sa: Sensa.hr / Lovesensa

ASTROLOGIJA NA JEDNOM MESTU - TAJNE VAŠEG HOROSKOPA