Šta nam donose lunarne faze od 23. februara do 24. marta 2020. godine? Pročitajte!

Ovaj mlad Mesec nosi u sebi veliku poruku u samo jednoj reči - instinktivnost!

Položaj Meseca (duše) i Sunca (svest) u znaku Riba, možda više nego bilo koji drugi, govori o tome da smo satkani od suptilnih i grubih, snažnih i tananih osećaja. Vreme je da se povežemo sa sobom.

Znak Riba, osposobljen osećajima, daje nam da shvatimo i razumemo probleme celog čovečanstva. U ovoj lunaciji tema nije čovečanstvo već je tema Čovek. Merkur (čovek) je takođe učesnik ove lunacije i to u retrogradnom hodu zajedno sa Neptunom vladarem znaka Riba.

Čovek, lišen analitičkog uma, oslonjen na osećaj, na intuiciju. Sve je na svom mestu i podržavajuće da se podesimo na ovu autentičnu vibraciju sopstva. Naravno, glavni problem je, pretpostavljamo, objektivnost. Svi mi imamo svoj lični doživljaj i jedinu realnost. Pratite svoju intuiciju, ona će vam mnogo toga reći.

Osluškujte svoj organizam, nikada ne idite protiv sebe, ma kako vam delovalo sa strane. Vaš unutrašnji glas nikada ne greši!

Ribe kroz ovu lunaciju vezano za ljubavni život prolaze različita iskustva... kao da stariji pripadnici upravo sada doživljavaju svoju prvu ljubav, a ovi mlađi traže nekakvu strukturu i smisao ljubavi za budućnost.

Generalno, pripadnici znaka Riba imaju vrlo senzitivnu, neretko promenljivu situaciju u ljubavnom životu. Venera je u prirodnom drugom polju znaka Riba, pa će možda mnoge Ribe naći zadovoljstvo u materijalizaciji nekih svojih novih projekata u biznisu.

Takođe, Ribe u ovom vremenu pokazuju sposobnost da slobodnom voljom formiraju neke svoje (moralne) principe i zakone delovanja kako bi čulni (nagonski) delovi njihove ličnosti bili kanalisani, podređeni razumu, ali ne onom mentalnom. Ovde je reč o kosmičkom razumevanju događaja i okolnosti.

Ovnovi ovu lunaciju dočekuju u snažnom, egzaltiranom ličnom doživljaju, obzirom da je njihov vladar Mars u Jarcu u egzaltaciji. Ne zaboravimo jednu istinu: i premalo kao i premnogo jednako škodi!

Ova pozicija inicira ambiciju za ostvarenje krupnih planova i ciljeva u životu. Tema ovog vremena jeste povezivanje sa sopstvom, sa višim JA. Mars u Jarcu ukazuje na pravilno usmerenu energiju i na dobru usklađenost ambicija i želja sa realnim mogućnostima. Obzirom da je i Venera u znaku Ovna, ali u slabom dostojanstvu, ljubavni – emotivni život nije baš u balansu.

Naročito Ovnovi koji su u formalnom partnerskom odnosu mogu doživeti disbalans u ovoj oblasti. Jedino je bitno koja je lista prioriteta za vas sada aktuelna. Potencijalno neudobna iskustva u emotivnom životu su od 28. februara do 4. marta. Izazova je bilo i biće, a da li ćete ponavljati greške zavisi samo od vas.

Savetujem da malo usporite, odmorite, da taj priliv energije koju osećate ne uposlite u životna pitanja u kojima nemate ni trunku zadovoljstva.

Bikovima ova lunacija pada u polje prijatelja. Vladarka Bikova, Venera je u Ovnu i iznenada veruju u ljubav na prvi pogled, kao i iznenadno zaljubljivanje jer u ljubavi mogu biti snažno privučeni fizičkim izgledom.

Međutim, za održavanje sklada kao i za dugotrajnost ljubavne veze, fizički izgled neće biti presudan, već će za to biti neophodna podudarnost stavova o životnim vrednostima. Energija  ove Venere u Ovnu ukazuje na konstantnu potrebu da unosi ogromnu količinu ljubavi i strasti u sve što radi i u sve čega se dotakne tako da ovakav uporni i istrajni duh predstavlja jako dobar temelj za postizanje mnogih životnih uspeha.

Osnovna Bikovska osobina, stabilnost, je sada narušena primarno boravkom Urana u znaku Bika, pa se to upotpunjava ovom Venerom u Ovnu. Kraj februara je vrlo turbulentan ali od 5. marta Venera ulazi u znak Bika pa će biti prilike da se izbalansira predhodni haos.

PageBreak

Blizanci, ta razigrana večita deca, u ovom periodu su skloni maštanjima i šansi aktiviranja njihove veštine kreativne vizualizacije.

Pošto lunacija pada u X polje karijere, ovo je super vreme da svoje veštine vizualizacije usmere u ovom pravcu. Kao veoma društvena i socijalna bića Blizanci će u narednom periodu selektovati emocije kroz polje prijatelja. Možda je vreme da neki ljudi odu iz vašeg života.

Veoma lep podržavajući aspekt nastupa 4. marta kada možete u lakoj komunikaciji doživeti izraze ljubavi i poštovanja.

Nema potrebe održavati odnose samo radi broja prijatelja. Ova tumaranja će trajati bukvalno do 11. aprila kada će vladar Blizanaca konačno izaći iz znaka Riba i preći u Ovna.

Ovo je veliki i oštar prelaz i treba već sada lagano vežbati mir, tišinu i ne doživljavajući promenu kao elementarnu nepogodu. 

Rakovi su u periodu u kome ova lunacija u Ribama, a u njihovom IX polju – polju misije ili svrhe, nosi poruku. Poruka je sasvim sigurno toliko sentimentalna i nežna da je moguće da vam krenu suze sa ili bez razloga. Za Rakove je korisno da izbace iz sebe tu vodu (emocije) da ih ne bi u narednom periodu preplavile (ugušile).

Zamena teza ovde ne pomaže. Vašu energiju nema potrebe fokusirati niti u biznis niti u pitanju: Zašto je nešto baš tako? U ovom "Ribljem vremenu" je neophodno održati fokus ka unutra i nežno definisati ko ste i šta vam je cilj u životu.

Na žalost, ovog puta vaša briga i odgovornost za druge ljude treba da izostane jer svrha, misija vašeg života je isključivo vaša i apsolutno nema veze sa drugim ljudima.

Zaista možete pronaći zadovoljstvo u sebi i sa sobom, uz veliku podršku partnera.

Pun Mesec, što je kuliminacija vašeg emotivnog naboja je 10. marta preko ose Devica - Ribe kada i Merkur kreće direktno.

Uzdržite se reči koje se ne zaboravljaju.

Lavovi su verovatno u ovom periodu najudaljeniji od svoje prave prirode. Ovoliko vode u zodijaku, preti da ugasi njihovu vatru. Ova voda, emocije, od Lavova traže prihvatanje sa idejom da su promenili svoje mišljenje i postali malo nežniji, uviđavniji prema drugima.

Partnerski odnos prolazi kroz uranovsku transformaciju, nepredvidivosti... a već 26. februara dogodiće se kazimi konjunkcija Sunca i Merkura. Ovaj trenutak zahteva od Lavova naročit mir i tišinu da bi mogli čuti veliku suštinsku poruku iz centra svoga srca.

S obzirom na to da je Merkur retrogradan pa još u znaku Rba, zaista je neophodno biti toliko tih da možeš čuti samo otkucaje svoga srca i poruku koja može biti toliko tiha da vam se učini da ste je samo načuli... sinhronicitet će se pojaviti u okolnostima.

Ono što je unutra sigurno će se pokazati i spolja. Pratite znake kraj puta, ovo je bitno vreme za velike transformacije Lavova.

PageBreak

Devicama se ova lunacija dešava u sedmom polju – polju partnera i odnosa sa drugim ljudima. Takođe, njihov vladar, retrogradni Merkur je u konjunkciji sa mladim Mesecom u Ribama, pa je ovo dobar period za drugu šansu.

Od 17. februara pa do 10. marta Device će imati osećaj da ih život vuče unazad i vrlo je verovatno da se treba malo odmoriti, prikočiti i u najmanju ruku oprostiti sebi i drugima na mogućim prastarim traumama. Tek od 30. marta ćete se osetiti oslobođenim i dobićete dovoljno svetla da možete kreirati radost u bilo kom polju svog života.

Kada pričamo o ljubavi, ovo vreme za Device je veoma značajno naročito od 5. marta. Venera ulazi u znak Bika i nudi krunisanje ljubavi u slobodi življenja jer Uran iz vašeg IX polja vas podržava da se u narednom periodu podesite na vibraciju svoje svrhe zbog koje ste rođeni.

Taj, neki veliki početak, zaista može biti iniciran od 11. aprila i samo napred sa puno samopuzdanja! 

Vage su tokom ove lunacije malo zbunjene jer ovo nije njihova prirodna energija. Em im je vladarka u Ovnu, pa ih tera na neko brzanje, nestrpljenje, em oštri aspekti sa društvom iz Jarca... pa nigde balansa.

Za Vage koje su u nekim dugim, iznurujućim odnosima, došlo je vreme da se ti odnosi završe. Molim vas, rekla sam da se završe, a ne da se prekinu ili pokidaju. Ukoliko podlegnete uticaju okolnosti, ili mišljenja okoline napravićete sebi medveđu uslugu jer stvari imaju tendenciju da se ponavljaju dok ih u lakoći ne otpustite.

Promena energije za Vage je od 5. marta, što bi trebalo da donese malo stabilnosti ali opet, nije to onaj balans koji Vagama prija. Od 5. marta iskoristite vreme za regeneraciju, posećujući spa centre ili odlazak u prirodu jer će to biti melem nakon perioda trzavica.

Škorpioni su dosta dobro od kada je Mars ušao u znak Jarca dajući dobru i fokusiranu energiju.

Možda se malo jače osećaju ženske pripadnice znaka Škorpiona. Ovaj mlad Mesec i cela ova Riblja priča je locirana Škorpionima u polju ljubavi, pa je i sva njihova misao usmerena na ljubav. Ali ovu misao ne prati energija Merkura iz Riba, pa to može i doneti nesporazum.

Mars je u odličnom podržavajućem aspektu sa mladim Mesecom pa možete sebi dozvoliti luksuz da se vođeni intuicijom odlučite za neke poteze u partnerskim odnosima. Na primer možete doneti odluku o suživotu. U vašem polju  braka je Uran i biće tu još dugo.

Ova slika ne podržava ulazak u formalni odnos, sem da ste već imali iskustvo braka pa sada ponavljate.

Baš 9. marta je vrlo neobičan i strastven aspekt Venere i Urana u znaku Bika, svašta ovaj aspekt može da donese od afere do razvoda.

Sreća, aspekt traje samo jedan dan pa što god da je PROĆI ĆE!

PageBreak

Strelčevi su već duže vreme usmereni na promenu sistema vrednosti, kao i na porodične odnose. Emocije usmeravaju na rešavanje neki bolnih trauma iz ranog detinjstva koje mogu biti vezane za neku vrstu odbacivanja u okviru porodice.

Iako je Venera u vašem polju ljubavi od 8. februara pa do 5. marta, bojim se da nećete iskoristiti ovo vreme za baš za regeneraciju ljubavi.

Partneri nisu bili kooperativni, nije bilo povratne informacije i krenulo je to kironovsko isceljivanje. Na početku sasvim sigurno bolno ali od 5. marta će se isplatiti. Osećaj zamora i težine će biti prisutan sve do 15. maja kada dolazi vreme za regeneraciju i povlačenje, a možda i neki odmor.

Izuzetno moćan dan za transformaciju ljubavnog života je 29. mart. Nadam se da ćete ovo iskoristiti?! Ne smem reći pet minuta jer to je za vas tako malo. 

Jarčevi osećaju ovu dominaciju na nebu. Uostalom to im i priliči od kada je Jupiter u Jarcu – Zevs na Olimpu! Ova moć je priprema za generalnu probu velikog spektakla.

Generalna proba je 22. marta a premijera će biti kada ponovo, nakon retrogradnog hoda, Saturn uđe u znak Vodolije a sa njime i Jupiter. Vreme i prostor postaju jedno!!! A do tada, daj da vidimo da se malo ljubavlju nahranimo. Od 5. marta Venera ulazi u znak Bika i biće raskošnih ljubavi, neobičnih (uranovskih).

Mars je u Jarcu od 17. februara pa do 31. marta. Znači energije ne fali, Venera u Biku - biće tu hormona do plafona.

Lunacija se dešava u III polju – načina razmišljanja, a tu je i Merkur. Čini mi se da će Jarčevi na jedno kraće vreme da se pozdrave sa racionalnim umom (čuda su moguća) samo radi ljubavi i mira u kući. Svaka čast za ovu transformaciju.

Vodolijama su na korak od velikog oslobađanja i dominacije. Oba vladara Vodolije su u zemljanim znacima... rešilo nebo da vam ispuni vaše zemaljske želje i potrebe. Kao što sve u prirodi ima svoj sled tako i čarolija ima svoje uslove. Venera je simbol materijalizacije Neptunovih snova.

U ovoj lunaciji Vodolije treba do čekiraju svoj sistem vrednosti. Prvo čekiranje je upravo sada kroz Neptuna i poverenje koji je podrška mladom Mesecu.

U ovoj skupini je i Merkur, pa još retrogradan vodolijanski vladar ljubavi. Vreme je, drage moje Vodolije, da mnogima oprostite što su vas možda nečim povredili, a kako bi bilo da se i vi nekom izvinite za svoju nesmotrenost. Vodolijanska priroda često deluje kao arogantna zbog sve siline vazduha u ovom znaku.

Sada ste se prizemljili, Venera ulazi u znak Bika i mlađi pripadnici ovog znaka mogu doživeti ljubavnu ekstazu 9. marta. Starijima oprez, jer Saturn prelazi u znak Vodolije 22. marta – to je samo generalna proba a premijera je zakazana za  20. decembar. Vodolijanci, srećno!

Tekst: Emira Antonić

Izvor: Profesionalna astrologija