Venera u Vagi - od 14. septembra 2019. godine - evo šta najavljuje horoskop!

14. septembra Venera sa ”prijateljem” Merkurom ruku pod ruku ušla je u svoje sedište, svoj dom – znak Vage uoči punog Meseca, u kome će boraviti do 8. oktobra 2019. godine. Znam da ste čekali ovaj ulazak jer je poznato da Venera u Vagi nosi dosta energije emocija, harmonije i ljubavnih dešavanja.

Međutim, moram malo i da vas razočaram na početku da će energija ove tranzitne Venere nositi poruku lepote, jake potrege za emocijama, ali “strašne” neodlučnosti i previranja na ljubavnim odnosima pa se treba spremiti da će osmeh i lepa reč biti i “najjače oružje” u toku narednog perioda, ali posebno kretanja ove Venere koja neće primati baš tako lake aspekte.

U vreme tranzita Venere u Vagi u centru dešavanja će biti emotivni odnosi. To će biti i zbog aspekata stalnih oscilacija po principu ”voli me, ma ne voli me”. Oni koji su u braku treba da se pripreme da će tu trebati više izdržljivosti, kompromisa i prilagođavanja u ovom periodu, ali da je potrebno puno taktizirati jer stvari za tren mogu izmaći kontroli, posebno kod osoba koje će i imati period provokativnih aspekata.

Ipak, potrebno je, iako nam svakodnevica nekad deluje teška, da stvari malo postavimo na ljudski, uzvišeniji način. Biće potrebno mnogo razumevanja u ovom periodu, manje isključivosti i lakog odustajanja. Venera aktivira i želju za izlascima, druženjima, jaku potragu za emocijama, pa čak i ljubavi, s tim da je savet zvezda da ne žurite, da pustite da stvari idu spontano i da ništa unapred ne planirate u ovom periodu, jer može biti tu i iskušenja.

Biće pokrenute i osobine podrške drugima, učestvovanje više u timskim projektima, diskusijama, traženju boljeg rešenja ma koliko da stvari povremeno mogu delovati van kontrole. Ipak, u centru energije biće jaka potreba za pravdom u svim okvirima i toga ćemo se držati svi zajedno, da će i te kako biti reakcija na tu temu zahvaljujući i uticaju Merkura koji je 14.09. u jutarnjim časovima ušao u znak Vage.

Mnogi će zadovoljstvo naći u radu na sebi, popravljanju sebe, promenama na fizičkom planu, radu na svojoj reputaciji, ali i popravljanju odnosa u braku. Međutim, ljubav će biti tema o kojoj ćemo pričati ceo mesec. Biće tu puno ranjenih srca, poruka, skrivenih i neispunjenih želja. Unapred planirane stvari zaboravite, slušajte samo svoje srce i pratite svoje instinkte. Ništa neće biti i nemoguće, ali da će diplomatija i kompromisi biti važni iako povremena iskušenja mogu biti poveća.

Šarm je na prvom mestu, a beži se od agresije i tenzije. Postoji potreba za mirom, tolerancijom i prilagođavanjem, pa i nekom vrstom emotivne diplomatije. Ipak, ne treba zaboraviti da je Vaga ranjiva, nesigurna i da joj je potrebna podrška i oslonac drugih, iako na prvi pogled deluje veselo vazdušasto, pristupačno i toleratno. Ipak, ona i te kako ističe zavisnost, potporu od strane drugih, partnera, pa i teže podnosi samoću i usamljenost. Može pokazivati površnost, jer ona vešto izbegava dublje teme i probleme. Veoma je kreativna i maštovita inspirisana trendovima. Teži stalnoj ravnoteži u ličnom okruženju, koja u suprotnom može potpuno da je dovede do pada.

PageBreak

Jako se plaši sramote, javnog odbacivanja, skandala ili neprijatnih situacija jer ne želi u tome da učestvuje. Veoma je ljubazna, doterana, namirisana, nežna i simpatična, ponekad optužena da je snob, da bira posebno okruženje i da se kreće samo u mondenskom smeru. Ona želi da bude jednako uspešna i srećna i ima stalnu potrebu za srećnom emocijom.

Verujem da to prepoznajete svi vi koji imate ovu Veneru u natalnom položaju. Ona je srećna kada može zadovoljiti potrebe drugih, ali pri tome ostaviti i svoj lični pečat. Može biti posrednik u upoznavanju drugima, ili odličan primer kum/kuma na venčanju. Ona poseduje jednu izuzetno magičnu energiju kojom privlači, posebno u prenošenju poruka da je sreća u ravnoteži.

Ne podnosi vulgarnost i primitivne postupke. U stanju je da za osobu koju voli da da sebe. Poseduje sjajne manire i pokazuje jednu vrstu ženstvenosti koju može samo ona nositi. Posebno se ističe razumevanje i smislom za mirovne sporazume u stresnim situacijama, kao i smislom za političke dijaloge, društvena povezivanja i nove trendove, kao i odličnim prijateljskim savetima i smislom za pokretanje zabava. Ovo je Venera glumaca, umetnika, velikih romantičara i posebno osoba koje ističu stil i kvalitet života, doma i društvene i emotivne energije.

Veoma graciozna, uvek privuče pažnju time što okuplja, spaja ljude, što se” konektuje” i deluje bliska. Uvek zna da napravi sjajnu intimnu atmosferu i da ugodi partneru. Spremna je da žrtvuje ili da se odrekne od mnogo toga zarad porodice, položaja i porodice. Veoma teško podnosi moralne kritike i nefer ponašanje. Ipak, Venera u Vagi uvek duhovito traži svoju sreću spajajući na ravnopravan način tradicionalne i nekonvencionalne vrednosti, pretapajući ih u ravnotežu koju traži.

Emocije su svakako u periodu ovog tranzita Venere stavljene u fazu pregovora, ali i potrebe za skladom u ljubavi, formalnijim fazama: razmišljanju o veridbama, braku, zajedničkim putovanjima ili zbližavanju sa porodicom. Pak i ako niste trenutno emotivno zadovoljni, sreću možete pronaći u stvarima koje vas mogu razveseliti, a koje ćete raditi sa prijateljima, rođacima ili ćete imati potrebu da izgledate što bolje i radite na sebi u estetskom smislu, jer Vaga je znak lepote i iznutra i spolja, kako ko razume i oseća.

Ovo je vreme kada možemo biti više osetljivi na fizički izgled, nijanse, ponašanje drugih. Tražićemo neku svoju ličnu pravdu. Povećanje saosećajnosti i humanosti. Period kada će se novac više trošiti na prijatelje, društvene događaje, osobe koje volimo, kao i na modne detalje. Više se može paziti na ponašanje, manire, da se ljubav desi i pokreće, ali može biti nesigurnosti u donošenju velikih odluka, posebno kod vas koji ste pod određenim dužim ljubavnim pritiskom.

Neće biti konkretne lične inicijative, čak može biti velikog oklevanja, posebno ako osetite da vaša trenutna situacija nije jasna, da se ljubav desi i pokreće, već to lakše može ići preko drugih, spontano. Ovo je i period kada će se pokretati novi modni trendovi, umetnički stilovi, ali period kada opšta povezanost može doneti veći mir u duši.

Važni tranziti dok je Venera u Vagi - do 8. oktobra 2019. godine

25.09. (21:21) – Venera u Vagi u kvadratu sa Saturnom u Jarcu – pojačava udaljenost i emotivne brige, finansijska zakašnjenja i gubitke i osećaj samoće, depresije i distance u intimnim odnosima. Strahovi za budućnost odnosa mogu biti pojačani. Potrebno je sa optimizmom i veselijom energijom pokrenuti stanje borbe i razumevanja razlika.

Kroz ovaj aspekt samoća može biti dodatni izvor dobre inspiracije, ali i punjenja baterija. Sa druge strane, ulaganje dodatne energije u sam odnos i stvari koje su bitne mogu doneti da ovaj aspekt ne osetite baš tako jako. Preporuka: posebno izbegavajte rizike na polju novca ili dodatno trošenje novca! Osećaj udaljenosti, razočarenja, nedostatka podrške, potvrde, osećaja da se ne dopadate sebi ili da prosto ne možete da se uklopite u timski šablon može se osetiti kroz ovaj aspekt, međutim, nekom dodatnom kreativnošću, akcijom ipak možete promeniti stvari. Sve je na vama…

29.09. (1:42 am) – Venera u Vagi u sekstilu sa Jupiterom u Strelcu i te kako donosi bolje emotivno raspoloženje, bolje materijalne prilike, naglu sreću, blagostanje, pozitivno vreme za obnovu, proširenje.

Posebno srećan period za brak, veridbe, važne ceremonije, upoznavanja, društvene događaje.

U povećanju sreća, pokloni, zadovoljstvo, važna putovanja, ali i osećaj zaštite. Odlično vreme za ulaganja u znanje. Ipak, mala opreznost jer ovaj aspekt može doneti naglo gojenje i potrebu za hranom u većim količinama!

1.10. (6:16 am) – Aspekt može doneti mnogima od vas velike transformacije na ličnom planu. Jaki pritisci, ljubomora, tenzija, problemi sa prošlošću, oštre reči mogu loše uticati na emotivna dešavanja. Povećanje manipulacije, rivaliteta, nepravednih optužbi i zavera. Povećani strahovi koji mogu izazivati nesigurnost u emotivnim i bračnim odnosima i osećaj nezadovoljstva i emotivne praznine. Može biti pretnji i ucena, prevelike kontrole i osećaja da nema dovoljno emotivne svetlosti i kiseonika.

Ljubavi započete u ovo vreme mogu imati neku ludu privlačnost, ali osećaj nečeg zabranjenog, teškog, opsesivnog, fatalnog. Prevelika zaljubljenost može voditi problemima ili nasilnom i agresivnijem ponašanju. Ukoliko ste stavili tačku na prethodne loše veze, ostanite dosledni da se ne vraćate na ono što nije bilo dobro i zdravo za vas. Generalno, treba paziti na finansije, ali u porastu mogu biti porodična nasilja i dosta neprijatnih scena osećaja krivice i posesivnosti.

Tekst: Nataša Paunovski

Izvor: Astroluna