Venera je planeta koji vlada onim za što istinski vredi živeti. To su ljubav, prijateljstvo i kreativno izražavanje. Od 15. maja ulazi u znak Bika, svoj matični znak, u kojem izražava svoje najbolje osobine. Njen boravak u tom znaku biće vreme pojednostavljivanja stvari, spuštanja na čvrsto tlo i ponovne izgradnje odnosa. Do 9. juna idealno je vreme da rešite ljubavna i novčanapitanja na otvoren i iskren način.

Susreti će u ovo vreme biti čudesni. Venerina energija podseća nas da usporimo tempo, živimo u sadašnjem trenutku i potražimo načine uživanja u posebnom društvu. Možda ćete se lakše opustiti sa voljenom osobom i odgledati odličan film, uživati u ukusnom jelu. To je vreme kad ćete oboje biti tako raspoloženi da ćete lako uživati svim osećajima.

Venera u Biku daće prednost stabilnosti u odnosu na strast. To znači da ćete biti spremniji za vezu nego za avanture. Ako želite produbiti odnos, ili neko vreme nekoga pritajeno posmatrate, ovo je vreme kada se možete odlučiti na sledeći korak.

Jedan od nedostataka tog uticaja je pojačana želja za pripadnošću. Ako ste u ljubavnom odnosu ili na putu do njega, mogla bi vas dotaknuti ljubomora. Otežano je sklapanje kompromisa, zato ćete o svojim dubokim osećajima teško mirno raspravljati. Ako ste sami, ovo je vreme kada ćete osjetiti unutrašnji otpor prema preteranom povazivanju. Trebaće vam neko vreme da poverujete ljudima i njihovim rečima, ali kada to uspete, bićete zaista odani. Tek kada se uverite da nekome zaista možete verovati, pustićete ga blizu.

Otvorite se talasu prijatnosti i stabilnosti, povezivaćete se sa najlepšim užicima, odgovaraće vam masaže, opuštanje tela, držanje za ruke i puno predigre u spavaćoj sobi.

Prijateljstva sklopljena u ovom periodu mogu prerasti u životna. Rado ćete nuditi i pomoć i biti rame za plakanje. Pametnim i realnim savetima i dobrim humorom lako ćete izvući bilo koga iz lošeg raspoloženja.

Venera u Biku nosi pojačanu želju za umetničkim izražavanjem, muzikom, plesom, povezivanjem sa prirodom i estetikom.

Ukratko, povećana potreba za sigurnosti i stabilnosti vodiće vas tamo gde to osjećate, izbegavaćete nestabilne i nedorečene odnose, kao i brze avanture. Lepota i sve što je povezano sa njom biće jedan od glavnih motiva delovanja pa se možda odlučite i za novi korak ulepšavanja. Ljubavne i ostale odnose u ovom će periodu najlakše urediti Bikovi, Jarčevi, Device i Škorpije. Vatreni i vazdušni znakovi teže će se povezivati sa Venerom u Biku, jer će za njihov ukus biti premalo strasti i događanja.

Izvor: Sensa.hr/Horoskop.si