Jupiter i Saturn u Vodoliji u ovoj godine borave u vašem 8. polju. Ovo je tranzit koji će vas suočiti sa situacijama u životu, posle kojih ćete se transformisati. Te situacije ne moraju biti posebno prijatne. Ali cilj im je da izazovu promenu kod vas. Pitanja nasledstva u ovoj godini mogu biti aktuelna. Takodje, možete se odlučiti za veća ulaganja. To će biti dugoročno isplativo, ne samo u ovoj godini.

Mnogi od vas će se odlučiti za podizanje kredita. Partner će imati velike promene na bolje na finansijskom planu, pa ćete i to osetiti. Ukoliko čekate veći novac, ovo je godina u kojoj ga dobijate. Tranzit ovih planeta donosi trudnoću i tu odluku možete naglo doneti. Slobodni Rakovi ulaziće u veze koje mogu biti fatalne i strastvene. Ti odnosi će vas takodje promeniti.

Lunarna eklipsa u Strelcu koja se dešava 26. maja donosi promene u poslovnom okruženju. Promene će se dešavati u narednim mesecima. Ukoliko imate zaposlene, neko bi iznenada mogao da da otkaz. Možete promeniti saradnike naglo, a mnogi od vas će se odlučiti i za promenu posla. Prva dekada znaka bi trebalo da obrati pažnju na zdravlje. A druga dekada od 3. decembra kada će solarna eklipsa biti u Strelcu.

10. juna solarna eklipsa u Blizancima pada u vaše 12. polje. Možete naglo saznati tajne koje vam neće prijati. Ovo vas može i psihički destabilizovati. Dobro je za duhovni rad na sebi. Promene u vezi sa prijateljima očekujte od 19. novembra pošto će se Lunarna eklipsa u znaku Bika odigrati u vašem 11. polju. Ovo može biti nagli prekid druženja, ali takođe u periodu posle toga očekujte da novi ljudi uđu u vaš život.  

ŠTA VAM DONOSE NAJVAŽNIJI TRANZITI

Pluton u vašem polju odnosa i dalje temeljno tranformiše vaše odnose. Situacija će u ovoj godini biti lakša nego u prethodnoj, ali i nećete biti skroz rasterećeni.  Neptun u 9. polju onima koji studiraju može da smanji volju za učenjem, osim ako ne studiraju nešto u simbolici Neptuna, na primer, medicinu. Povoljan tranzit za putovanja na ostrva i daleka, izolovana mesta.

Uran u Biku donosi vam tenziju sa prijateljima. Teško da ćete moći da se oslonite i osetite sigurnost od njih u ovoj godini. Biće dosta promena i mogućih prekida druženja. Ali i dolazak novi ljudi, i uzbudljivih dogadjaja na tom planu.  Mars u Biku će od 7. januara do 4. marta biti isto u vašem polju vezanom za prijatelje. Sada su moguće svadje i tenzija. Zapravo, osetićete provokacije, a na vama će biti kako ćete odreagovati.

Od 5. marta do 20. aprila kada Mars bude u Blizancima aktiviraće vaše 12. polje. Ovo je period kada možete saznati da neko priča nešto o vama što ne znate i što vam se ne dopada. Moguć je u ovom periodu rastrzan san, unutrašnja tenzija i nervoza.

U vašem znaku Mars će boraviti od 24. aprila do 11. juna i može pojačati nervozu. Ovaj tranzit je dobro iskoristiti za sport, i akciju. Ako ste nešto duže vremena odlagali da uradite, ovo je pravi period. Povećane troškove ili nesporazume vezane za novac očekujte od 12. juna do 29. jula. Takodje, čuvajte novčanik i tašnu u ovom periodu, potencijalno može doći do krađe.  Od 30. jula do 14. septembra možete više putovati kada je Mars u Devici. Ovo se odnosi na kraće puteve. Možete dobiti i kaznu, zato oprezno vozite. U ovom periodu bićete oštriji na rečima i prilično kritični prema okolini.

Mars u Vagi od 15. septembra do 30. oktobra ima uticaj na vaše polje vezano za dom i porodicu. Može biti neslaganja u odnosima, i atmosvera u kući vam neće posebno prijati. Kada Mars bude u Škorpionu od 31. oktobra do 13. decembra, aktiviraće vaše polje ljubavi. Može doneti strastvenu ljubav, ali takođe i ljubomoru. Čuvajte se posesivnog ponašanja, i svog, i od strane partnera.

Od 14. decembra do kraja godine Mars u Strelcu doneće vam veći obim posla. Ukoliko sarađujete sa strancima, u ovom periodu možete imati izazova u odnosu sa njima. Sada povedite računa o zdravlju takođe.

ŠTA VAM DONOSE TRANZITI VENERE

Venera do 9. Januara boraviće u znaku Jarca i doneti vam zadovoljstvo i sreću kroz partnerske odnose. Od 2. do 25. februara biće u Vodoliji u vašoj 8. kući i pokrenuti pitanja ulaganja, eventualnog dizanja kredita. Neki pripadnici znaka sada dobijaju nasledstvo.

Tranzit Venere kroz 9. polje od od 26. februara do 21. marta sjajan je za putovanja, naročito odlazak u zemlje koje izlaze na more. Moguća ljubav na putu.Povoljno za sve vidove edukacije, studije. Venera će od 22. marta do 14. aprila biti u Ovnu u vašem polju karijere. Posebno bitan saradnik vam sad može biti žena koja je dominantna i borbena. Generalno dobar period za posao, daje mogućnost napredovanja i uspeh.

Od 15. aprila do 9. maja Venera u Biku će poboljšati stanje na vašem polju prijateljstva. Očekujte da je ovo period godine kad ćete biti najzadovoljniji odnosom sa prijatlejima. Iskušenje u ljubavi i moguć ulazak u tajnu vezu dešava se kada Venera bude u Blizancima od 10. maja do 2. juna.

Venera će boraviti u vašem znaku od 3. juna do 27. juna i doneti vam period u kojem ćete biti posebno šarmantni i privlačni. Sjajan period za početak emotivne veze. Zauzeti Rakovi će sad od partnera osećati više emocija, i više uživati.  Od 28. juna do 22. jula Venera u Lavu je povoljna za finansije. Pa u ovom periodu očekujte povećanje prihoda.

Period kad je Venera u Devici od 23. jula do 16. avgusta je odličan za kraći put, i za odnose sa okolinom, komšijama, braćom i sestrama. Prijatnu atmosferu u porodici očekujte od 17. avgusta do 10. septembra. Ovo je povoljno i za nekretnine ili renoviranje prostora za život. Sjajan period za ljubav je od 11. septembra do 7. oktobra kada Venera bude boravila u Škorpionu. Ipak i sad pripazite na ljubomoru.

Od 8. oktobra do 5. novembra Venera u Strelcu donosi povoljne poslovne prilike, naročito ako radite sa strancima. Povoljan period za saradnju i srećne okolnosti na poslu. Od 6. novembra do kraja godine Venera u Jarcu daće Rakovima priliku da se pomire sa bišim partnerom ako su neke stvari ostale nedorečene.

ŠTA ĆE VAM DONETI RETROGRADNI MERKUR

Retrogradni Merkur od 31. januara do 21. februara nalaziće se u vašoj 8. kući. Sada se može desiti pogrešna procena kad je reč o ulaganju i novcu, zato je savet da ne donosite bitne odluke u ovom periodu.

Od 30. maja do 22. juna retrogradni Merkur u Blizancima donosi u okolini zakulisne radnje koje ćete moći da naslutite ali nećete imati dokaza za njih. Nepovoljan period za bilo kakve odluke oko nekretnina ili porodice je od 27. septembra do 18. oktobra kada retrogradni Merkur bude u Vagi.

GODIŠNJI HOROSKOP ZA LJUBAV U 2021. GODINI

Ovo je godina u kojom možete uploviti u vezu sa intenzivnim emocijama i jakim strastima. Mogu se pokrenuti pitanja ljubomore i kontrole nad partnerom, obostrane. Savet bi bio da reagujete ako primetite opsesivno ponašanje, bilo kod sebe bilo kod partnera. Kada vaš vladar polja odnosa, Saturn, bude u kvadratu sa Uranom, očekujte izazove u odnosima. To se dešava od 16. do 25. januara i od 13. do 18. juna. Ovo su momenti mogućih prekida veze ili braka.

Partner u ovoj godini će biti više nego inače usmeren na sticanje i na pitanja finansija. Ovo je ogroman pomak na bolje na tom planu. Iako vam u nekim momentima može nedostajati pažnja, ipak ćete biti zadovoljni situacijom. Posebno povoljni periodi za ljubav su od 3. juna do 27. juna i od 11. septembra do 7. oktobra.

GODIŠNJI HOROSKOP ZA POSAO U 2021. GODINI

Vaše polje posla ne trpi posebno izazovne aspekte u ovoj godini. U januaru jedino od 15. do 19. kada Jupiter, vladar vašeg polja posla bude u kvadratu sa Uranom, može vam doneti naglu promenu posla, za neke otkaz. Na dalje tokom godine prilično stabilna situacija. Više saradnje sa strancima i inostranstvom možete imati od 14. maja do 28. jula.

U ovoj godini ćete svakako napraviti značajan napredak u odnosu na prošlu godinu. Rakovi koji trže posao, imaće veliku pomoć prijatelja, preko čije preporuke mogu pronaći posao. Saradnja sa nekim od prijatelja takođe može biti isplativa. Izazove na poslu možete imati od 8. oktobra do 5. novembra. I generalno u drugoj polovini godine možete menjati saradnike, ili ljude koji rade za vas.

GODIŠNJI HOROSKOP ZA ZDRAVLJE  U 2021. GODINI

Prelazak Jupitera vašeg vladara zdravlja u Vodoliju, ukazuje da u ovoj godini više pažnje posvetite zdravlju kardiovaskularnog sistema. Mogući su problemi sa venama, krvnim sudovima. Generalno možete u svakodnevici više biti izloženi stresu, pa samim tim i više napeti. Izazovan period za zdravlje je od 8. oktobra do 5. novembra, kada neki od vas mogu imati problema sa jetrom.

Astrolog: Nevena Cvetković