Horoskop za retrogradni Saturn u znaku Vodolije i Jarca - od 11. maja do 29. septembra 2020. godine!

Pred nama je nekoliko meseci Saturnovog retrogradnog hoda, što može prouzrokovati promene i manje turbulencije u životu.

U početku, retrogradni Saturn biće u znaku Vodolije, a od 1. jula premešta se u znak Jarca. Na toj poziciji biće do 29. septembra, kada će ponovo početi da se kreće direktno, ali još uvek će biti u znaku Jarca.

Saturn se kreće retrogradno obično jednom godišnje i njegova retrogradna faza traje oko četiri meseca. Dok retrogradni pokreti drugih planeta kao što su Merkur i Neptun donose više stresa i mračne energije, Saturnove granice i uticaji mogu se zaista poboljšati tokom retrogradnog kretanja.

Saturn nas podseća na stare lekcije i proverava stvarnost i autentičnost, mešajući prošlost sa sadašnjošću i budućnošću. Međutim, ne očekujte samo "negativne lekcije" tokom ovog perioda. Ako se potrudite, dobićete i vredne darove!

Saturn je majstor u postavljanju granica, ograničenja, odgovornosti, discipline i autoriteta. Tokom retrogradnog tranzita, lakše ćete razumeti situacije koje uključuju pritisak i osećaj tereta, straha ili frustracije. Ovo je idealno vreme da razumete da je za dobre rezultate potrebno vreme.

Retrogradni Saturn donosi vreme kada se prošlost, sadašnjost i budućnost stapaju u jedno. Ako ste imali većih problema u prošlosti, Saturn će vas gotovo sigurno pozvati da prihvatite sve lekcije koje ste dobili.

Ako ste u prošlosti bili veoma marljivi i uspešni, Saturn će vas nagraditi za vaša dobra dela. Tokom ovog tranzita, karma će marljivo pratiti sve...

Ovo je sjajno vreme da testirate sebe i proverite da li ste spremni da preuzmete dodatnu odgovornost. Lekcije koje možete naučiti biće dugoročno veoma korisne.

Sa druge strane, emocije poput tuge ili stidljivosti mogu izmaći kontroli.

U ovom slučaju, iskoristite priliku da prepoznate problem i priznate svoje greške.

Stvari mogu postati opterećujuće, pa može biti teže izaći iz melanholičnog raspoloženja ili usamljenosti. Trebalo bi da se suočimo sa škakljivim pitanjima i da budemo spremni za sledeću životnu fazu.

PageBreak

Fokus i motivacija tokom retrogradnog Saturna dovode do produktivnosti, dostignuća i reputacije. Vodolija vlada grupama, društvom i pravdom, jednakošću i humanitarnim delima.

Spremni ste da kritikujete one koji se penju isključivo u pravcu profita, pohlepe i sebičnosti.

Moguće je vraćanje raznih sećanja na muške figure u porodici. U ovom periodu će naročito biti značajan vaš odnos koji ste u detinsjtvu imali sa ocem. Generalno, retrogradni Saturn naglašava mušku energiju.

Kada retrogradni Saturn pređe u znak Jarca 1. jula, dolazi najvažnije vreme za dugoročno rešavanje trenutnih društvenih problema. Fokus će biti na ekonomskoj situaciji. To može biti uzbudljiv period nove svesti i ideja o tome kako se nosimo sa ograničenjima.

Retrogradni Saturn u Jarcu zahteva donošenje važnih odluka, naročito na polju partnerstva. Ovo je period u kojem treba da odlučite sa kojim ljudima želite da se povežete, kako ćete delovati na raznim poljima i kako da iskoristite svoj potencijal.

Duša je u ovom periodu malo ranjiva, a osetljivost pojačana. Zato se čuvajte laskanja i nežnih i lepih reči. Budite oprezni da ne upadnete u rizičnu ljubavnu zabludu.

Na poslu ćete steći ili povratiti svoj autoritet, a to će se dogoditi kroz ubiranje plodova napornog rada.

Najbolje odluke donećete ako u potpunosti slušate sebe - i um, i srce i intuiciju. Pronađite balans svojih želja i delujte.

Izvor: Lovesensa