Horoskop za vikend najavljuje snažno dejstvo mladog Meseca, ali i druge važne aspekte!

Petak 22. maj 2020. godine je veoma aktivan dan budući da nas očekuju čak tri planetarna aspekta.

Merkur će napraviti konjunkciju sa Venerom što će nas učiniti nasmejanim i bezbrižnim – ovaj aspekt nam pruža priliku za ljubavni susret, potencijalno sa osobama iz prošlosti, jer je Venera retrogradna.

Budi se bliskost u odnosima i lako dolazimo do zajedničkih rešenja. Iskoristite ovaj aspekt da se zabavite, plešite, napišete ljubavne stihove ili izjavite nekome ljubav.

Istog dana Sunce će napraviti trigon sa Saturnom.

Ovaj aspekt nas poziva da preuzmemo odgovornost za sve što budemo radili, ali isto tako nam nudi mogućnost da postignemo nešto veliko ukoliko smo u prethodnom periodu vredno radili.

Iz tog razloga, važno je da prihvatamo sve stvari koje nam dolaze bez imalo otpora, budemo precizni i u skladu sa vremenom.

Ne zamarajte previše telo i osetite njegove potrebe.

Ovaj aspekt nudi mogućnost napretka, pogotovo na poslovnom planu, priznanje, zasluge i govori nam da se trud uvek na kraju isplati.

Večito preplitanje “svetla i tame” i život obojen kontrastima podstiču nas da putem određenih izazova, svakodnevno postajemo najbolja verzija sebe.

U petak će i Merkur napraviti kvadrat sa Neptunom - Merkur predstavlja levu hemisferu koja odražava logički um, dok Neptun predstavlja desnu hemisferu koja je zadužena za intuiciju, pa je potrebno da danas dopustimo svojoj intuiciji da dođe do izražaja.

Da bismo bili protočan kanal koji je u mogućnosti da rezonuje određene poruke ovoga dana, preduslov je da smo odmorili svoje telo i omogućili sebi da budemo prisutni i u stanju mira.

Pre nego što donesete neku odluku, oslušnite da li je ona za vas ispravna ili ste vođeni željama koje suštinski nisu vaše.

Ovaj aspekt ima tendenciju da nas učini dezorijentisanim ukoliko nismo dovoljno „prisutni u telu“, što znači da je rešenje u uzemljenju, putem fizičkih aktivnosti, kako bi mogli da držimo fokus i mentalno ne lutamo.

Ovaj aspekt možete iskoristiti da budete kreativno produktivni, s obzirom na to da donosi pregršt inspirativnih misli i ideja.

Pokušajte da vizuelno osetite i pojmite stvari oko vas jer se tako mogu izroditi fenomenalna dela!

PageBreak

Za vikend će Mesec prolaziti kroz znak Blizanaca, podsećajući nas da je život zabavna igra kojoj treba da se radujemo svakog dana.

Ovaj Mesec ima potrebu da razbije monotoniju, da nas “uvuče” u razgovore, diskusije i pokretanje zanimljivih tema uz igru reči.

Zadovoljstvo možete pronaći na kraćim putovanjima, u društvu dragih ljudi, povezujući se kroz ples, priču i igru. “Prvo pleši, posle misli, to je prirodan tok.”

U subotu, 23. maja, osetićemo kao nas emocije vuku u dva različita pravca!

Biće nam teško da se odlučimo kuda bismo, ali može da pomogne ako tu svoju dilemu podelimo sa bliskim ljudima.

Danas nas privlači lepota, priželjkujemo harmoniju, u svemu što nas muči pomaže iskren razgovor.

Da, sigurno će biti i nervoze. Osećate kako vas muči potreba da nešto završite, pomalo žurite, ali baš to vas može dovesti do situacije da nešto ostane i nedovršeno.

Smeta vam rutina, priželjkujete i neku lepu promenu. 

Nedelja, 24. maj,  je dan kreativnosti i spremnosti na eksperimente.

U nama raste osećaj samopouzdanja, spremni smo na rizike i spontanost.

Rade svi instinkti, želimo da probijemo barijere, da nađemo alternativne načine da dobijemo ono što želimo.

Sačekajte nedelju ako je za ostvarenje vaših planova potrebno dosta energije, samouverenosti i hrabrosti. Tada ćete moći i da pružite pravu pomoć prijateljima ili da odbranite nekog ko se nađe u teškoj situaciji.

Budite spremni i da osobi koju volite date više slobode i da im pružite šansu za budu ono što žele, naročito ako se spremaju za neku promenu.

Prilagođeno sa: Profesionalna astrologija / Milica Mikać