Kraj februara 2020. godine obeležiće kvadrat Venera-Pluton, koji će nas naterati da se pitamo - da li zaista volimo sebe? Da li prihvatamo sebe u potpunosti koliko mislimo da sebi možemo da verujemo?

Sva ova pitanja nose i jedan još važniji odgovor. Ako ne vrednujemo sebe na pravi način, onda i strah za ljubav je više strah od samoće.

Pluton je planeta koja otkriva istinu i ne radi to baš nežno. Neće biti milosti kad nam razotkrije da li treba da u vezi ostanemo ili odemo. Ipak, svest koju u nama budi biće u našem najboljem interesu.

Ne treba da ostajemo u vezama u kojima doživljavamo povrede ili trpimo omalovažavanje. Uz Pluton u znaku Jarca, dobićemo i dodatno samopouzdanje.

Budući da i Venera boravi u vatrenom znaku Ovna, steći će se svi podsticaji koje ste čekali.

Petak - 28. februar - Venera kvadrat Pluton

Ovaj aspekt će posebno osetiti oni koji ga već imaju kao natalno sećanje.

U svojoj primarnoj simbolici, Venera u kvadratu sa Plutonom donosi fatalne ljubavi i aktivira sve one nesvesne programe koji kažu da je „ljubav bol, da se zbog ljubavi mora glava gubiti“. Otuda i prenaglašene strasti, ljubomore i želja za kontrolisanjem partnera.

PageBreak

Ovo nije dan za nove ljubavne susrete, već je dan kada bi trebalo da preispitamo svoja uverenja po pitanju ljubavi, odnosa i na kraju – da transformišemo staro polje emocija u novo, sveže polje, koje će nam pružiti podršku na svakom nivou.

Subota - 29. februar - Merkur sekstil Uran

Ovaj aspekt nam donosi mogućnost da pronađemo sva potrebna rešenja i vidimo mnogo dalje. Ovo je dan za pronalaske, genijalna rešenja i snažne uvide.

Obratite pažnju na sinhronicitete i poruke koje budite dobijali. Postoji potreba da se “umrežimo” sa drugima ili provedemo dan u društvu svojih prijatelja.

Možete očekivati iznenadne telefonske pozive ili susrete. Stoga će biti važno da se služimo intuicijom kao glavnim pomoćnim sredstvom i osetimo kada je pravo vreme za delovanje.

Naglašena je sloboda mišljenja i izražavanja koja oslikava liberalni duh.

Nedelja - 1. mart - Mesec u znaku Bika

Nedelja je dan za odmor i relaksaciju. Uživajte u čulnim zadovoljstvima dok Mesec prolazi kroz znak Bika. Možete otići na masažu, dobar ručak ili uživati u mirisu prirode.

Već u nedelju uveče, Mesec će ući u znak Blizanaca, pa ćemo želeti da budemo u pokretu i sastajemo se sa drugima. Budući da će komunikacija biti naglašena, Mesec u Blizancima nas podseća da je život zabavna igra kojoj treba da se radujemo svakog dana!

Prilagođeno sa: Profesionalna astrologija / astrolog Milena Mikać