Proleće je najlepše doba za veridbe i slatka obećanja, ali ako ovih dana planirate svadbu, astrolozi upozoravaju da su dva perioda rizična, piše Lepa & Srećna.

Ključne planete za srećan bračni život su Venera i Mars - Venera je poznata kao planeta ljubavi i u njoj se svaki brak i rađa. Često se povezuje sa ženskom energijom i smatra se da ima veću težinu u ženinoj natalnoj karti nego onoj za muškarca.

Mars vlada našim seksualnim životom, "krivac" je za snažnu hemiju jednog para, važan je za lični temperament svakog ponaosob ali i za uklapanje partnera i magiju njihove erotike.

Zato je važno da za venčanje izaberete datum u okviru perioda kada ove planete nisu retrogradne.

Retrogradna Venera otežava mnoga ljubavna pitanja. U njenom retrogradnom hodu koji nam može pomutiti ljubavnu sreću svakih osamnaest meseci, ponekad gubimo dah, teško nam je i da dajemo i da primamo ljubav.

Nijednoj verenici koja se priprema za svadbu nije potrebna ova teška Venera. Uz sve druge napetosti koje prati lepa ali i zamorna serija proba, kupovina i planova, može se pojaviti i ljubav iz prošlosti, neko romantično nerazrešeno pitanje, pa čak i nedoumice - da li ovo ono pravo?

PageBreak

Retrogradni Mars može da dovede do kolapsa naš seksualni život. Sve su češće frustracije, uzajamne optužbe, stalna prigovaranja. 

Jednom rečju, nimalo "medeni" doživljaji za par koji se sprema da uskoro krene na medeni mesec.

Venera nosi "žensku" energiju, a Mars "mušku", ali i žena i muškarac nose i jednu i drugu u sebi pa će retrogradnost ovih planeta uticati i na mladu i na mladoženju.

Venera će 2020. godine biti u retrogradnom hodu od 13. maja do 21. juna, a Mars će biti retrogradan od 10. septembra do 14. novembra 2020. godine.

Venčanje obavljeno tokom ovih perioda može biti pod lošim uticajem dve važne planete, kažu astrolozi. On se neće osetiti odmah, naročito ne tokom medenog meseca.

Međutim, problemi će se naročito brzo pojaviti ako ne budete u potpunosti preispitali svoja osećanja i rešili sve nedoumice u pogledu prošlih ljubavi.

Još jedna važna planeta može da se umeša - Merkur će imati tri retrogradna ciklusa: od 17. februra do 10. marta, od 18. juna do 12. jula i od 14. oktobra do 3. novembra.

Najviše astrologa smatra da ove datume, takođe, treba izbeći kad se planira venčanje. Ako ipak niste uzeli ove datume u obzir i već ste zakazali venčanje, svakako možete da na vreme razjasnite sva eventualna pravna i praktična pitanja pre nego što stavite svoj potpis i kažete ono sudbonosno "da".

Tri stvari možete da uradite: verujte u svoju ljubav i potrudite se da sve napetosti tokom priprema za svadbu podnosite zajedno i podržavajući jedno drugo.

Razmislite da li iza sebe ostavljate neka žaljenja, potisnute emocije ili skrivene želje i oprostite se iskreno od prošlosti.

Dogovorite s partnerom sva praktična pitanja bez obzira na to što se spremate za romantičnu ceremoniju - i jedno i drugo je život. 

A onda pogledajte u oči osobu s kojom planirate život i brak i recite, ne samo naglas, već i u sebi, u svom srcu "da".

Tekst: A. L. S.

Izvor: Lepa & Srećna